Ovo su znaci da vam je potrebna hitna detoksikacija ...

1. Nagle promene raspoloženja

Stres je lepak za toksine koji slabe organizam do te mere da dolazi do spuštanja energije u telu zbog čega se pojačavaju osećaji straha, nervoze, ljutnje, ljubomore.

Savet: Naučite da se opustite – ovo je najdostupniji i najjeftinji lek protiv stresa, priuštite svom telu tokom dana barem tri puta po deset minuta mira. Doskočite lošim navikama u stresnim trenucima i umesto kafe i cigarete posegnite za čajem i svežim voćem.

2. Nadutost

Užurbani dnevni ritam tera nas da posežemo za nezdravim zalogajima, pa nataloženi šećeri i masti u kombinaciji sa stresom usporavaju naš metabolizam i uzrokuju lošiju probavu i nadutost.

U ovom slučaju pate creva koja ne obavljaju svoju primarnu funkciju apsorpcije hranjivih materija što uzrokuje lažnu glad koja rezultira prejedanjem i naposletku manjkom energije.

Savet: U svoju prehranu uvrstite što više sastojaka koji eliminišu toksine iz tela, poput limuna, jedite sveže voće i povrće, žitarice od celog zrna i pijte čajeve od koprive, maslačka i breze.

3. Manjak koncentracije

Tihi pokazatelj zatrovanosti tela toksinima koji izaziva burne reakcije je pad koncentracije usred kog ne samo da gubimo volju za radom nego smo u stanju da paničimo i time dodano pogoršavamo situaciju.

Savet: Telo je poput kompjutera kom s vremena na vreme treba restart, ne osluškujemo li ga doći će do blokade. Naučite da prepoznate jasne simptome koje vam šalje i omogućite mu odmor bilo koje vrste vežbanjem, boravkom u prirodi, druženjem i povećanim unosom minerala u telo.

4. Loš kvalitet kože

Masna koža i ispucani kapilari su posledice toksina koji sprečavaju prolazak nutrijenata kroz epiderm kože čime dolazi do začepljenja pora na najvećem organu na našem telu.

Savet: Fizičku aktivnost, piling i masaže uvedite u svoju svakodnevnu rutinu jer jedino na ovaj način možete razbuditi uspavano telo i lenju kožu. Snažan učinak na čišćenje tela imaju zdravi napici.

5. Potreba za nezdravom hranom

Nezdravi zalogaji su navika, a povećana potreba za njima znak je kako je vaše telo u opasnosti i potrebno mu je stopiranje žudnje za nezdravim. Toksini iz hrane u današnje vreme jedni su od najvećih uzročnika raznih bolesti krvnog sistema, oni stopiraju rad bubrega i jetre.

Savet:
Priuštite sebi pet dana temeljitog čišćenja uz sveže ceđene sokove od voća i povrća, izbacite ugljene hidrate i meso iz prehrane. Ne zaboravite da izbacite kupovne sokove koje možete zameniti puno zdravijim sookovima od pravog voća i povrća.

Izvor: B92, Index.hr

Pogledajte još