Prednosti singl života: Češći seks i čvršći san

Samci su u boljoj formi nego parovi
Bračni parovi u proseku se udebljaju tri do pet kilograma više nego samci, a stručnjaci za to okrivljuju preveliku opuštenost. Obično parovi izgube osećaj da se trude oko druge polovine, dok samci više paze na svoju prehranu jer žele biti u top formi. Osim toga, samci su otvoreniji i za nova iskustva, hobije i kurseve.

Imaju bolji društveni život
Samci imaju bogatiji društveni život nego parovi, pokazala je američka studija sprovedena na 2700 ljudi. Češće posećuju svoju porodicu i druže se s prijateljima, dok parovi često nemaju vremena ili su sami sebi dovoljni. Takođe su i manje depresivni od oženjenih kojima nedostaje podrške u braku.

Češće imaju seks nego parovi

Bračni parovi imaju siromašniji seksualni život od samaca. Partneri koji žive zajedno u proseku vode ljubav 2,4 puta sedmično, a samci to rade 5,3 puta, potvrdila je studija američkog portala "Yahoo!Shine i Fitness Magazina". Samci su otvoreniji za promene i vole bezazleni flert.

Udate žene piju više alkohola nego solo

Udate žene piju više alkohola nego solo ili razvedene dame, pokazalo je istraživanje američkog Univerziteta “Cincinnati”. U mesec dana udate žene popiju devet pića, a solo žene tri puta manje. Istraživači za sve krive muškarce jer udate žene često "prate" partnera, koji obično ima veću toleranciju na alkohol.

Samci su poželjniji zaposlenici

Samci imaju veće šanse za bolji posao zato što su za razliku od onih u braku spremniji da ostanu duže na poslu i više se trude, otkrila je studija američkog portala “Match.com”. Poslodavci ih vole i zato što nemaju porodicu i decu, pa se u potpunosti mogu posvetiti karijeri.

Bolje spavaju
Parovi gube sate i sate sna zbog "loših" navika partnera poput hrkanja i trzanja. Samci spavaju bolje zato što im niko ne smeta, a gotovo 60 odsto njih spava preporučenih osam sati na dan, pokazala je američka studija.

Financijske brige ne brinu samce

Iako parovi najčešće donose dve plate u kuću, samci imaju manje financijskih problema. Oni samostalno odlučuju o tome koliko će trošiti, dok je to za parove jedan od najčešćih uzroka svađa, potvrdila je studija američkog Udruženja računovođa.

Izvor: 24sata

Pogledajte još