Policajci u civilu na pojedinim linijama gradskog prevoza štitiće vozače

To je dogovoreno na sastanu predstavnika MUP-a, Sekretarijata za saobraćaj, Direkcije za javni prevoz i GSP "Beograd".

Kako se navodi u saopštenju, efikasnijem radu policije doprineće i skraćeni istražni postupak, jer će se počinioci incidenta odmah privoditi sudiji za prekršaje.

Takođe je dogovoreno da se omogući direktna veza vozača sa dežurnim centrom MUP-a, pa će vozači u slučaju napada pozivom moći direktno da kontaktiraju policiju.

Priprema i organizacija rada pripadnika MUP-a, kao i njihov rad na terenu započeće tokom ove sedmice.

Iako je veliki broj dosadašnjih napada rešen i policija otkrila počinioce, dodaje se u saopštenju, cilj sastanka bio je da se dogovore dodatne mere koje bi doprinele smanjenju broja napada i njihovoj prevenciji.

Kao jedno od rešenja za povećanje bezbednosti u javnom prevozu koje Beograd praktikuje jeste da sva nova vozila budu opremljena kamerama, što je do sada sprovedeno u 30 "Kafovih" tramvaja, 32 zglobna "Ikarbusova" autobusa nabavljena ove godine i 200 zglobnih "Solarisovih" autobusa, čija će kompletna isporuka biti do kraja godine.

Sastanak je, kako je saopšteno, iniciran zbog učestalih napada na vozače i vozno osoblje javnog prevoza, s obzirom da je ove godine bilo 48 napada na vozače GSP "Beograd" i privatnih prevoznika i više od 80 napada na kontrolore.

Izvor: Blic

Pogledajte još