Udovičić: Sportom protiv narkomanije među mladima!

0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas u Obrenovcu da je zadatak države da brine o zdravlju nacije i da se sportom treba boriti protiv narkomanije i alkoholizma među mladima.

Udovičić je danas posetio Prvu obrenovačku osnovnu školu i fudbalski klub Radnički, u kome deca treniraju o trošku opštine.

„Jedan od osnovnih zadataka države je da brine o zdravlju nacije, a upravo je sport glavni saveznik u borbi protiv narkomanije i alkoholizma među mladima„, rekao je Udovičić, piše u saopštenju.

Rukovodstvo opštine Obrenovac osmislilo je model na koji način da podstakne decu i omladinu da se bave rekreativnim i amaterskim sportom. Deci i omladini je omogućeno da besplatno treniraju sport po izboru, a mlađi osnovci zimi i leti imaju priliku za rekreaciju na srpskim planinama.

„Ministarstvo će uvek podržati ideje, projekte i aktivnosti koje našu decu usmeravaju na sport. Ovakav model je za svaku pohvalu i pozivam ostale gradove i opštine da u okviru svojih mogućnosti izdvoje sredstva za školski i rekreativni sport“, rekao je Udovičić.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.