Nerazdvojni parovi imaju loš seks?

Razvojenost potpiruje strasti. Istraživanje koje je rađeno u saradnji sa dve hiljade parova je pokazalo kako parovi koji su često razdvojeni imaju bolji seksualni život i pre svega redovne seksualne odnose, za razliku od onih koji su nerazdvojni.

Studija je istraživala parove tako što su odgovarali na pitanje koliko dana tokom jednog meseca provedu odvojeno, kao i koliko često vode ljubav. Rezultati su pokazali da parovi koji se ređe viđaju imaju bolje i česće seksualne odnose.

Doktorka Teri Orbuč, koja je učestvovala u istraživanju, objasnila je ovaj fenomen. Kada započinjemo vezu, tri stvari su glavni “krivci” za leptiriće u stomaku – novitet, misterija i uzbuđenje. Ipak, kako se odnos razvija, tako se ljubav povećava, a strast smanjuje. Vreme koje provedete odvojeno od svog partnera, u nekom drugom gradu i s novim ljudima, ponovo oživljava tu strast, tvrdi Teri. Vreme samo za sebe jako je važno u vezama. Ono vas čini snažnijima i samopouzdanijima, što se pozitivno odražava i na vašu vezu. Takođe, ono jača poverenje među partnerima.

Pritom, kada se kaže “odvojenost”, ne misli se samo na putovanje. To može da bude i kafa s prijateljima, izlazak u grad ili obična šetnja. Važno je samo da par konstantno nije zajedno, jer to definitivno ugrožava ljubavni, a posebno seksualni život.

Telegraf

Pogledajte još