LDP:Za haos u skupštini kriva Vlada

0

LDP kritikovala je Vladu Srbije i predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića, tvrdeći da su napravili haos na početku jesenjeg zasedanja Skupštine.

LDP navodi da se „više ne zna koji zakoni su hitni“.

LDP negoduje što nema rasprave o izmenama Zakona o visokom obrazovanju i zašto akademska godina počinje potpuno mimo zakona, navodeći da to izaziva veliku nesigurnost kod svih aktera u visokom obrazovanju.

Ta stranka podseća da sutra počinje hitna sednica Skupštine, ali na njenom dnevnom redu nema izmena Zakona o visokom obrazovanju i pita kada će taj zakon biti razmatran, da li će tekuća sednica na kojoj se razmatra i zakon o legalizaciji, ponovo biti prekidana ili će studenti, fakulteti i univerziteti morati da čekaju još nekoliko nedelja na usvajanje zakona.

LDP navodi da je Vlada zakasnila sa podnošenjem izmena zakona koje se tiču broja bodova i rokova i da zbog toga u utorak „studentski zakon“ nije ušao u dnevni red zasedanja Skupštine.

Vlada je zaboravila i da u nedelju ističe rok za prijavu zahteva javnih preduzeća za upis prava svojine po Zakonu o javnoj svojini, pa je predsednik parlamenta prekinuo tekuću sednicu i za petak ujutru zakazao hitnu sednicu na kojoj će se razmatrati izmena Zakona o javnoj svojini, dodaje se u saopštenju.


B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.