Ove namirnice izbegavajte pre seksa

HOT DOG

Iako je hot dog veoma ukusan, nije tako dobar ako planirate "dodatne aktivnosti" u krevetu.
On sadrži visokozasićene masti koje zapušavaju arterije vagine i penisa, a u tim uslovima seks neće biti baš najbolji.

NANA

Mentol u nani smanjuje nivo testosterona, pa seksualni nagon opada. Ako žvaćete žvaku sa uskusom peperminta, pošto udišete dok žvaćete, možete imati problema sa podrigivanjem, a to sigurno neće biti prijatno u toku seksa.

TONIK

Ako volite da pijete džin-tonik, preporučujemo vam da ga ostavite za noći u kojima ste sigurni da nećete imati seksualne odnose. Od penušavih pića, uključujući kiselu vodu i gazirane sokove, možete postati naduveni.

Kinin, sastojak koji toniku daje gorak ukus, može privremeno sniziti nivo testosterona, pa čak i smanjiti nivo testosterona, što je veoma loše za one koji žele da imaju bebu. Bolji izbor je nezaslađen čaj, koji podstiče želju, poboljšava usredsređenost i poboljšava protok krvi, što su idealni uslovi za seks.

POMFRIT

Kao i kod hot doga, zasićene masti u pomfritu mogu negativno uticati na nivo testosterona i cirkulaciju.

Velika količina soli može biti dodatno loša kod muškaraca koji imaju visok krvni pritisak, jer će teže održavati erekciju. Jedite pečeni krompir umesto pomfrita ako vam se baš jede krompir. On podstiče oslobađanje dopamina, hormona sreće, a to znači da u krevetu mora biti dobro.

KONZERVIRANA HRANA

Ovo jeste jednostavno rešenje za brzu večeru, ali je i jednostavno rešenje za ubijanje raspoloženja za seks.

Sva konzervirana hrana sadrži visok nivo natrijuma koji može izazvati nadutost, pošto so izaziva zadržavanje tečnosti. Ako i dalje ne želite da odustanete od konzervirane hrane, bar operite sadržaj konzerve i držite hranu u vodi 20 minuta kako bi voda pokupila suvišnu so.

VOĆE NAKON OBROKA

Sisanje jagode zvuči kao seksi poslastica posle večere. Ali samo zvuči. Voće se vari prilično brzo ako ne postoji nešto što usporava varenje. Ovo može dovesti do nadimanja, grčeva u stomaku i problema sa crevima. Nemojte jesti voće bar dva sata posle teške večere.

FLAŠA VINA

Ako jedna čaša zagreva atmosferu, zaustavite se na njoj. Nemojte misliti da će biti još bolje ako popijete više. Alkohol snižava osetljivost na dodir i slabi organizam.

Pored toga, jedna studija vašingtonskog univerziteta otkrila je da trezan muškarac lakše održava svoju erekciju nego pijan. Ako želite potpuno zadovoljstvo, nemojte piti više od dve čaše pre seksa.

OVSENA KAŠA

Ovsena kaša je dobar jutarnji obrok, a pored toga, podstiče proizvodnju serotonina, koji umanjuje stres, što je dobro za seksualnu želju. Ali ako pojedete velike količine ovsene kaše, dobićete suprotan efekat i smanjiće vam se seksualna želja. Pored toga, visok nivo vlakana koji sadrži ovsena kaša može izazvati naduvenost.

ENERGETSKA PIĆA

Iako energetska pića deluju kao nešto što povećava energiju, velike količine šećera i kofeina dobri su samo privremeno, ali kada im dejstvo prestane, izazivaju umrtvljenost.

Drugim rečima, može se desiti da nemate dovoljno energije da izdržite istim tempom do kraja. Pored toga, previše šećera snižava nivo testosterona.

Izvor: Žena

Pogledajte još