Ucena direktora "Narodnog fronta": Neću biti na usluzi pacijentima

0

Ukoliko Vlada Srbije postavi Snežanu Rakić za v.d. direktora GAK “Narodni front”, povući ću svoja dokumenta. Neću više biti ni na usluzi pacijentima kaže prof. dr Dušan Stanojević, direktor ovog porodilišta.

U ponedeljak je zakazana sednica Upravnog odbora, na kojoj će se odabrati novi direktor ovog porodilišta. Neću se povući do ponedeljka i ako Vlada Srbije izabere dr Snežanu Rakić za vršioca dužnosti direktora – ističe dr Stanojević.

Vi tako ucenjujete ministarku zdravlja i Vladu Srbije kada kažete da nećete više biti na usluzi pacijentima?

Neću otići iz porodilišta, ali neću više raditi onako kao dok sam bio direktor. Biće mi i zabranjeno da toliko radim, kao što su mi to zabranjivala i dva prethodna direktora. Ali na sreću ima dosta privatnih klinika.

Ministarka zdravlja je rekla da ste dobar stručnjak, ali je sigurno da je situacija u “Frontu” takva da se mora staviti tačka na određene neadekvatnosti.

To je mislila na smrt blizanačke bebe. Prosledio sam informaciju o tome šta se dogodilo i da je dete umrlo od sepse i predsedniku države, premijeru, prvom potpredsedniku, Srpskom lekarskom društvu, Lekarskoj komori, ministarki zdravlja i prosvete. Očekivao sam da će Srpsko lekarsko društvo reagovati.
Ceo intervju pričitajte na sajtu Blica.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.