Nadal: Ne mislim da sam najbolji teniser sveta!

Nadal je prošao u finale pošto mu je jutros Čeh Tomaš Berdih predao meč zbog povrede leđa. Španac se tako vratio na prvo mesto na ATP listi prvi put posle jula 2011. godine, a preuzeo ga je od Novaka Đokovića, koji je na toj poziciji bio 101. nedelju.

Đoković u drugom polufinalu igra protiv Francuza Rišara Gaskea.

"Zadovoljan sam, ne zbog toga što sam danas ponovo broj jedan, već zbog svog napornog rada koji sam uložio da bih bio tu gde jesam. Ne osećam da sam bolji igrač nego što sam bio pre pet sati i neću leći u krevet misleći da sam najbolji teniser sveta - to nikada nisam mislio", rekao je Nadal.

Nadal se u februaru vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena i od tada je osvojio 10 titula i igrao u 12 finala, uz skor od 65 pobeda i tri poraza.

"Ovo je sjajna godina, bez sumnje, jedna od najboljih u mojoj karijeri. Naravno da je važno što sam se vratio na prvo mesto na listi, posle više od pola godine pauze zbog povrede", rekao je Nadal.

U finalu u ženskoj konkurenciji sutra će igrati srpska teniserka Jelena Janković i Amerikanka Serena Vilijams.

Janković, 11. na WTA listi, je u današnjem polufinalu pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:7, 6:1, 6:1, dok je prva teniserka sveta Vilijams bila bolja od Poljakinje Agenjške Radvanske sa 6:2, 6:2.

Janković je do sada je 10 puta igrala s Vilijams i zabeležila četiri pobede. Poslednja dva duela dobila je Amerikanka, a poslednji put igrale su ove godine na turniru u Čarlstonu, kada je bilo 3:6, 6:0, 6:2.

Beta

Pogledajte još