Vladimir Kličko ostaje šampion

’Borba decenije’, kako je nazvan meč u Olimpijskoj hali u Moskvi, nije u potpunosti ispunila očekivanja, ali je Kličko na kraju sasvim zasluženo slavio.

Kličko, koji je neporažen od 2004. godine, naneo je Povjetkinu prvi poraz u profesionalnoj karijeri u 25. meču.

Ukrajincu je to 61. pobeda u karijeri (tri poraza), a odluka sudija na kraju bila je jednoglasna (sve tri sudije 119-104).

U uvodu ove borbe naš Jovo Pudar je na poene izgubio od Ruslana Čegajeva.

Povjetkin je od samog starta, kao što se i očekivalo, pokušao da uđe u klinč jer u otvorenoj borbi nema šta da traži protiv dugih ruku Klička.

Ukrajinac je barem u prvoj rundi bez većih problema kontrolisao situaciju u ringu, a u samom finišu je Povjetkin je pao na pod ali ne zbog udarca već zbog činjenice da se okliznuo.

Ni u drugoj rundi situacija se nije mnogo promenila. Povjetkin se ponovo okliznuo, ali ovoga puta nakon udarca Klička, pa smo već u drugoj rundi videli brojanje sudije iako je bilo jasno da Rus nije ozbiljno uzdrman. Nešto agresivniji i ubojitiji Povjetkin je bio u trećoj rundi, ali je utisak bio da Kličko i dalje ima prednost u poenima.

Publika u Olimpijskoj hali u Moskvi je često zvižducima pokazivala šta misli o stilu boksovanja Klička, koji je u svom stilu kontrolisao borbu, bez previše rizika.

Novo brojanje videli smo u sedmoj rundi, a na zemlji je ponovo bio Povjetkin. Kličko je osetio da je Rus uzdrman i nastavio je da napada sa očiglednom željom da nokautira rivala. U istoj rundi Povjetkin je još dva puta bio na zemlji, ali je bilo očigledno da je samo pitanje trenutka kada će meč biti rešen u korist Klička.

Povjetkin je preživao veoma zanimljivu sedmu rundu, a u osmoj se Kličko ponovo povukao iako se možda očekivalo da će završiti posao. I naredne tri runde bile su veoma slične, Kličko je držao levim direktom Povjetkina na distanci, a Rus je u poslednjoj, 12. rundi krenuo na 'sve ili ništa'.

Kličko je ipak bez većih problema izdržao taj nalet, pa je na kraju očekivanom i pravednom odlukom sudija obranio titule.

Izvor: B92

Pogledajte još