Istrage o ubistvu gardista nema već sedam meseci

Roditelji i advokati su pozvali vicepremijera Aleksandra Vučića i ministra pravde Nikolu Selakovića da im pomognu u rasvetljavanju ovog zločina, čiji počinioci i nalogodavci devet godina nisu pronađeni.

"Upućujemo i zahtev Republičkom javnom tužilaštvu da se donese naredba o sprovođenju istrage protiv N.N. osoba i utvrdi identitet ubica"
, izjavio je zastupnik porodice advokat Predrag Savić.

Advokat je najavio i da će se, u slučaju da odluka Ustavnog suda ne bude delotvorna, obratiti i Evropskom sudu za ljudska prava, jer je prošlo više od sedam meseci od kad je doneta, a pomaci su vrlo mali.

"Dobijali smo razne informacije o navodnim ubicama i njihovim vezama s kartelima i obezbeđenjem haških optuženika. Te dojave, međutim, nisu bile zvanične pa je tužilaštvo dužno da ih proveri",
dodao je Savić.

U javnosti se često spekulisalo da je mogući razlog ubistva gardista njihov slučajni susret sa tada haškim beguncem Ratkom Mladićem. Zato je Olgica Batić, takođe zastupnik porodica, izjavila je da familije neće odustati od Mladićevog saslušanja. Ona je podsetila da su porodice podnele tužbe protiv bivšeg vojnog sudije Vuka Tufegdžića i komandanta Garde Radomira Ćosića.


Pretio muškarac iz Beograda
Advokat Olgica Batić je navela da je za sada utvrđeno da je roditeljima pretila muška osoba iz Beograda. Sva preteća pisma su napisana na istoj pisaćoj mašini. Dosad je urađena DNK analiza i veštačenje otkucanih tekstova.


Blic

Pogledajte još