Dačić: Kaiš da stežu oni koji mogu

Dačić je izjavio da će nove ekonomske mere, koje će biti predstavljene u ponedeljak 7. oktobra, biti usmerene ka tome da se obezbedi ekonomska i finansijska konsolidacija i da neće pogoditi najsiromašnije slojeve društva.

"Sigurno nećemo predlagati mere koje će pogađati najsiromašnije. Mere koje budu predlagane moraju da omoguće štednju i stezanje kaiša kod onih koji to zaista mogu da podnesu"
, rekao je Dačić sinoć u Vrbasu.

On je kazao da će mere koje će predstaviti resorni ministri biti usmerene ka tome da se obezbedi ekonomska i finansijska konsolidacija, što znači smanjenje budžetskog deficita, veću naplatu prihoda i sa druge strane mogućnost da jedan deo bude plasiran u podsticanje proizvodnje, odnosno ekonomski rast i razvoj.

Dačić je rekao i da mere koje će biti preduzete nemaju direktne veze sa posetom Međunarodnog monetarnog fonda Srbiji, navodeći da je to "upoznavajuća" poseta koja se događa jednom ili dva puta godišnje tokom koje se prestavnici MMF upoznaju sa situacijom i daju svoje predloge, da ih zanimaju opšte tendencije i da ne ulaze u pojedinačne probleme.

B92

Pogledajte još