Koliko spavaju neki od najuspešnijih ljudi na svetu?

Direktori poput Indre Noji koja radi u Pepsiju i Džeka Dorsija koji radi u Tviteru, san često žrtvuju kako bi obavili što više posla i uz to još imali vremena za privatni život.

Džek Dorsi
je osnivač Tvitera i izvršni direktor kompanije “Square”. Rekao je kako je 2011. godine provodio 8 do 10 sati na dan radeći u “Squareu”, a 8 do 10 sati u Tviteru, zbog čega mu je za san preostajalo četiri do šest sati. Uprkos tome, Džek kaže da svaki dan u 5:30 časova ide na trčanje.

Serđo Markione, izvršni direktor kompanije Fiat, noću spava samo četiri sata, a kaže da ga budnim održavaju kofein i cigarete.

Merisa Mejer, izvršni direktor kompanije “Yahoo” radila je i 130 sati nedeljno, što joj nije ostavljalo puno vremena za spavanje. Kaže da joj je dovoljno šest sati sna dnevno i nedeljni odmor svaka četiri meseca.

Indra Noji, izvršna direktorka kompanije “PepsiCo” kaže da spava samo četiri sata dnevno.

Helena Morisi, izvršni direktor kompanije “Newton Investment Management”, tvrdi da ustaje u pet ujutro, a nekada i ranije i odmah počinje sa slanjem mejlova, dok njena deca još spavaju. S porodicom se druži na večeri u 19:30 časova, ali se nakon toga ponovo hvata posla. Kaže da često spava tek 2 sata dnevno.

Stiv Reinemund, bivši izvršni direktor kompanije “PepsiCo”, ispričao je da se budi u 5 ujutro kada ide na trčanje, a spava pet do šest sati dnevno.

Tom Ford, modni dizajner kaže da njegov uspeh ne leži u talentu već u radnoj energiji. Dovoljno mu je da spava, tvrdi, tri sata dnevno.

Tim Armstrong, izvršni direktor kompanije “AOL”, budi se u pet ujutro i radi do sedam navečer. Kaže da se trudi da spava šest sati dnevno, ali često spava puno manje.

Marta Stjuart, predsednica kompanije “Martha Stewart Omnimedia”, zbog puno posla sa sopstvenim biznisom kaže da spava i manje od četiri sata dnevno.

Stenli Mekkristal, bivši američki general, jede jedan obrok dnevno i spava samo četiri sata dnevno.

Barak Obama, predsednik SAD-a za magazin “Vanity Fair” otkrio je svoj neobičan raspored. Na spavanje ide obično u 1 sat iza ponoći, a budi se u 7 ujutro, što znači da tokom noći spava samo šest sati. A kad iskrsne neka kriza koju hitno treba rešiti, spava i manje.

Džej Leno, voditelj emisije “The Tonight Show” tvrdi da noću spava samo pet sati.

Bill Klinton, bivši američki predsednik, kaže da je za vreme obavljanja predsedničke dužnosti dnevno spavao pet do šest sati.

Donald Tramp, predsednik kompanije "The Trump Organization", kaže da je za njegov uspeh zaslužno to što mu ne treba puno sna. Prema njegovim rečima, noću spava tri do četiri sata. 'Kako neko ko spava 12 ili 14 sati dnevno može biti konkurencija nekome ko spava tri ili četiri sata?', pitao je jednom prilikom Tramp.

Slavnom inovatoru Tomasu Edisonu trebalo je samo tri ili četiri sata sna dnevno.

Bendžamin Frenklin
u svojoj je autobiografiji objavio svoj tipični dnevni raspored iz kog je bilo vidljivo da je spavao svega pet sati. Išao bi da spava u 23 časa, a budio se u 4 sata ujutro.

U biografiji Nikole Tesle stoji da je noću spavao tek dva sata, a poznato je i da je Margaret Tačer trebalo tek četiri sata sna.

Izvor: B92

Pogledajte još