Zašto "Farma 5" nije ni blizu popularnosti prethodne?

Kako spasiti "Farmu" koja nije na nivou prethodne?

Odabir ličnosti na "Farmi 5" nije zadovoljio potrebu za krvavim konfliktima, oštrim klanovskim podelama i vađenjem očiju uživo - što, sve zajedno, najviše greje srca i diže adrenalin televizijskih gledalaca. Seks je, čim se dogodio i nekoliko puta ponovio, prestao da bude interesantan.

Jedna Jelena Golubović, naslednica Vesne Rivas u ovoj sezoni, jednostavno nije dovoljna! Konfliktna je, spremna na okršaje i istresanje prljavog veša, ne metaforično već bukvalno, ali ima jednu manu. Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je zaista normalna.

Samim tim, niko se nije upecao i ušao u rat s njom. Tačno je da sve iritira i da je niko ne želi blizu sebe, ali opet svi su svesni šta Jelena želi. Ukoliko bi zaista ušli u ozbiljan i, što je još važnije, trajan konflikt sa njom, samo bi joj povećali šanse da izgalopira do finala. Zbog toga je i ne shvataju ozbiljno. Rivas je bila bolja. Inteligentnija. Umela je da ubode i zavuče sa namerom da onog koga je markirala istinski uvredi i isprovocira a ne samo da bude dežurna dvorska luda.

Nije pomogao ni ulazak gazda Jezde. Sve se završilo na prvobitnom šoku koliko nisko može da se padne. Sa obe strane ekrana! Jezda se već dva dana vucara okolo u ofucanom kaputu i sklanja pred testosteronskim ludilom Zorice Marković. Tu vrstu agresije drugačije nije moguće objasniti. Sedamnaest hiljada maraka plus minus. Sve i da folk razbojnica samo glumi.

Večeras je produkcija reprizirala zaplet iz "Farme 2". Ponovo je iskreiran veštački ljubavni trougao. Tada je Grand balerina, kasnije savetnica u EPS-u, ušla da stvari između posesivnog Nemanje Stevanovića i prepredene Milene Ćeranić učini još gorim iako su ti sukobi već bili mučni za gledanje. Sada je ubačena nekakva misica, bivša devojka stomatologa i manekena Borisa, kako bi dodatno pomrsila konce u njegovom odnosu sa Katarinom Grujić. Pa ko se upeca. Rejting će pokazati da li je repriza banalnog zapleta uspela.

"Farmi 5" treba pojačanje. Zaokret. Ako je Vendi poslednja solucja za uspeh serijala, vreme je da ušeta u Lisoviće. Bolje sprečiti nego lečiti.

M.Š

Pogledajte još