Ponovljeno suđenje vođi grupe "Ultra bojs"

On se tereti da je naneo teške telesne povrede S. M. 2008. godine na Senjaku, kojoj je od njegovog šamara pukla bubna opna.

Prvu presudu kojom je Vučković bio osuđen na osam meseci zatvora zimus je ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio da mu se ponovo sudi.

Vučkoviću će se ponovo suditi za krivično delo teške telesne povrede, jer je optužen da je ošamario S.M. kojoj je od udarca pukla bubna opna.

Incident se dogodio u Vučitrnskoj ulici ispred broja 3, u oktobru 2008. godine. Vučković je ranije u Prvom osnovnom sudu dva puta osuđivan uslovno zbog kršenja javnog reda i mira.

Ponovo mu se sudi i zbog optužbi da je 29. decembra 2004. godine u Beogradu vređao, napao i naneo laku telesnu povredu policajca. Na teret mu se stavlja krivično delo ometanje službenog lica u obavljanju poslova javnog reda i mira.

Vučković iza sebe ima više krivičnih prijava, kao i još jednu presudu koja čeka pravosnažnost. Republičko javno tužilaštvo predložilo je 2009. godine zabranu delovanja njegove navijačke grupe, ali je Ustavni sud ocenio da nisu ispunjeni uslovi za pokretanje postupka pred tim sudom.

Izvor: B92

Pogledajte još