KRIZA: Žene sve više plaćaju polovinu svog vereničkog prstena

Ekonomska kriza koja vlada svetom poslednjih godina unela je mnoge promene, naročito kada se radi o podeli troškova u vezi. Izgleda da je nemaština naterala žene i muškarce da pronađu zajedničko rešenje, odnosno da svako plaća svoje parče hleba, što je za neke poražavajuće, a za druge sasvim prihvatljivo.

Anketa koja je rađena na Fejsbuk stranici “The Knot” pokazala je kako se ljubavni partneri sve češće odlučuju na jednaku podelu troškova, čak i kada je verenički prsten u pitanju. Iako to treba da bude čin kojim muškarac iznenađuje ženu, izgleda da su pare bitnije od romantike i od toga šta veridba zapravo predstavlja. Stoga, parovi dozvoljavaju da ispred svega toga, na prvo mesto, stave novac.

I dok neki ovaj podatak doživljavaju kao poražavajući, Samanta Danijels, osnivač stranice za spajanje usamljenih srca, kaže da ne čudi što se sve više parova odlučuje na ovakav korak i da to zapravo doprinosi njihovoj povezanosti.

Ipak, anketa je pokazala kako je mišljenje žena podeljeno, pa čak 46 odsto priznaje kako bi pristalo na deljenje novca za verenički prsten, dok 54 odsto odbija da razmišlja o tome.

Šta vi mislite - da li vam je podela troškova oko vereničkog prstena prihvatljiva ili ne?

Izvor: telegraf, B92

Pogledajte još