Sajentolozi vrbuju prolaznike kod TC "Ušće" u Beogradu

0

Sajentološka sekta organizuje kurseve za uspeh i sreću u životu, a njihov žuti šator dobre volje, na čijem ulazu piše „Nešto se ipak može učiniti“, nalazi se preko puta TC „Ušće“ na Novom Beogradu!

Na prvi pogled, Beograđani nemaju predstavu ko stoji iza ovog izložbenog prostora jer sve deluje uobičajeno – volonterka u žutoj majici deli propagandni materijal, upućuje vas na šator u kojem su izložene knjige i panoi s ponuđenim kursevima.

„Ušla sam unutra s detetom jer sam pomislila da je reč o luna-parku. Kad sam videla oznaku „sajentološka“, odmah sam se prepala,“ rekla je Kuriru uplašena prolaznica.

Novinarka Kurira takođe je zakoračila u šator Sajentološke crkve, u kojem su je dočekala četiri misionara iz Kopenhagena i dva volontera iz Novog Sada i Hrvatske.

„Pomažemo bez obzira na versko opredeljenje. U ponudi imamo 19 kurseva, u zavisnosti od toga koju sferu života treba da poboljšate. Kursevi su besplatni. Jedino se knjige naplaćuju 350 dinara jer imamo troškove štampanja i distribucije,“
objasnili su i dodali da se posle boravka u Beogradu sele u Makedoniju.

Verski analitičar Živica Tucić kaže da je reč o totalitarnoj grupi, koja pokušava da kontroliše javni, privatni i finansijski život pojedinca.

„U Nemačkoj njihovo delovanje proučavaju službe bezbednosti jer smatraju da ugrožavaju prava pojedinca.“

Juraj Dunja, projekt menadžer sajentološkog misionara dobre volje, kaže za Kurir da nisu sekta, već da su učitelji nove religije koju je 1953. osnovao L. Ron Habard.

„Koristeći našu tehnologiju, pomažemo svim ljudima, otvoreni smo za sve,“ rekao je Dunja i naglasio da za postavljanje šatora imaju dozvole koje su dobili od opštine.

Izvor: S. I. / KURIR

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.