"Gravitacija" šampion na blagajnama u SAD (VIDEO)

Prema prvim podacima ovo je trenutno film sa najvećom zaradom u prvog vikenda u oktobru i najbolji rezultat za neki film u kome glume Sandra Bulok ili Džordž Kluni.

Film "Gravitacija" reditelja Alfonsa Kuarona skoro se ceo odigrava u svemiru, a Džordž Kluni i Sadra Bulok glume astronauta i medicinskog inženjera koji pokušavaju da prežive plutajući i svemiru nakon havarije broda.

Prošlonedeljni šampion, film "Oblačno sa ćuftama 2" je pao na drugo mesto sa zaradom od 21,5 milion dolara. Prvi deo ovog filma iz 2009. godine je bio velik uspeh za kompaniju Sony, a nastavak filma prati doživljaje pronalazača Flinta Lokvuda, nakon što jedan od njegovih pronalazaka počne da pravi životinje od hrane koje prete da preuzmu grad.

Film "Rizična igra" sa Džastinom Timberlejkom i Benom Aflekom se nalazi se na trećoj poziciji ove sedmice sa zaradom od 7,6 miliona dolara.

Verujući da je prevaren, Riči (Džastin Timberlejk) odlazi u Kosta Riku da se suoči sa onlajn kockarskim tajkunom Ajvanom Blokom (Ben Aflek). Riči je zaslepljen Blokovim obećanjem velikog bogatstva sve dok ne sazna uznemirujuću istinu o svom dobročinitelju.

Bivši šampion boks ofisa u Americi, film "Zatorenici", u kojem glume Hju Džekmen i Džejk Džilenhal je sa drugog mesta ove sedmice pao na četvrto mesto.

Film o Formuli 1 "Rush", koji opisuje sportsko rivalstvo između asova Džejmsa Hanta u Nikija Laude je po zaradi ove nedelje zauzeo peto mesto, dok je rediteljski debi glumca Džozefa Gordona-Levita "Don Jon" o zavisniku od pornografije koji traži ljubav završio na šestom mestu.

Ovaj poredak filmova sa najboljom zaradom proteklog vikenda analitičari ocenjuju kao povratak drama za odrasle i izazovnijih filmova koji zaokupljaju pažnju gledalaca.

Pogledajte trejler za film Gravitacija

Pogledajte još