MORATE DA PROBATE: Neverovatna upotreba šampona za kosu

Ako vam ostane malo šampona ili imate neki koji ne koristite nemojte ga baciti ili pokloniti već ga iskoristiteza čišćenje lišća, hromiranih površina, poliranje cipela ili pak bezbolno skidanje flastera.

1. Ukoliko imate problema s patentnim zatvaračem koji zapinje, nanesite malo šampona na njega te ga nekoliko puta otvorite i zatvorite i vaš problem je rešen.

2. Slično postupite ako želite bezbolno da skinete flaster. Nanesite kap šampona na deo zalepljen na kožu, sačekajte nekoliko trenutaka da se namoči pa lagano skinite flaster.

3. Vratite kožnim cipelama boju i sjaj. Par kapi šampona nanesite na čistu pamučnu krpicu, dobro utrljajte u obuću i očistite čistim delom krpice.

4. Za ručno pranje osetljive odeće umesto skupih deterdženata u vodu nakapajte nekoliko kapi šampona za kosu.

5. Isto važi i za fleke na odeći. Nanesite na mrlju malo šampona, istrljajte i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta te odeću operite uobičajeno.

6. Upotrebite šampon umesto pene ili kreme za brijanje. Nanesite ga na kožu i obrijte područje i isperite. Šampon ima svilenkastu strukturu zbog koje brijač lakše klizi, puno je blaži od sapuna i ne isušuje kožu.

7. Očistite prašinu s lišća na kućnim biljkama s mešavinom vode i kapi šampona. U mešavinu umočite krpu, iscedite je te prebrišite lišće.

8. Očistite četku za kosu i četkice za nanošenje šminke. Istrljajte ih šamponom i dobro isperite. Šampon savršeno odstranjuje telesne masnoće.

9. Pomešajte šampon i sodu bikarbonu i napravite pastu za čišćenje aluminijumskih felni i hromirane površine na vašem četvorotočkašu, piše Zadovoljna.

10. Ako ne možete da odvrnete sijalicu ili vas nervira škripanje vrata grlo sijalice i šarke na vratima, podmažite šamponom i problem je rešen.

Izvor: Smedia, Ženski kutak

Pogledajte još