Francuska: Suđenje zbog "isterivanja đavola"

Kako je preneo AFP, trojica muškaraca i žena optuženi su jer su vezali kamerunsku tinejdžerku u položaj Isusa na raspeću i držali je tako sedam dana, pošto su verovali da je njeno telo zaposeo đavo.

Četvorka, u kojoj je u bivši dečko nesrećne devojke, optuženi su za otmicu, mučenje i divljaštvo.

Kad je policija otkrila zatočenu devojku u zgradi u južnom predgradju Pariza, bila je veoma mršava i izgladnela, dehidrirala, u stanju šoka i sa tragovima udaraca.

Žrtva je kasnije svedočila da su je otmičari "hranili" samo sa nekoliko kapi ulja i vode.

Njen bivši mladić, Erik Deron, optužen je kao organizator napada a, kako navode tužioci, on veruje da je "prorok na božjem putu".

Po izjavama optuženih, "isterivanje djavola" organizovano je nakon što je žrtva, navodno, zaskočila Derona brbljajući nepovezano, što je četvorka "prepoznala" kao dokaz da je njeno telo zaposeo đavo.

Četvoro optuženih, poreklom sa francuskih Kariba, negiraju da su počinili ikakva nasilna dela i tvrde da je ona pristala na egzorcizam.

Njihov advokat Žak Borde tvrdi u izjavi za AFP da su optuženi delovali "s najboljom namerom" i da nisu zvali doktora jer se to radi kad je neko bolestan, a nju je "zaposeo" đavo.

Adventistička crkva, koja u Francuskoj ima oko 13.000 sledbenika, ogradila se od napada, ističući da su ljudi koji su umešani ranije isključeni iz njihovih redova.

Takođe, ta crkva ističe da nijedno od njenih učenja ne opravdava egzorcizam.

Očekuje se da će suđenje biti okončano do petka.

Izvor: Blic

Pogledajte još