Nadal: Previše je turnira na tvrdoj podlozi!

Nadal, koji je juče ponovo preuzeo prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića, ove sezone je zabeležio čak 27 pobeda i samo jedan poraz na tvrdoj podlozi, uključujući i osvajanje titule na Ju es openu i tri titule na masters turnirima.

Njegova dominacija na toj podlozi je iznenađujuća posle sedmomesečne pauze i povrede levog kolena, jer se verovalo da će upravo ta povreda ograničiti njegove nastupe na tvrdoj podlozi.

I pored uspeha u ovoj godini, Nadal je, pred početak masters turnira u Šangaju, ponovio da je previše turnira na tvrdoj podlozi.

"Stvarno sam van politike i ne želim više da budem uključen u politiku tenisa. Znam da, čak i ako imate dobre ideje, pa čak i ako mislite da su promene moguće, uvek postoji zid koji je nemoguće preći", rekao je Nadal.

Osvajač 13 gren slem titula se dugo zalgao za manje turnira i za to da više bude turnira na šljaci kako bi se smanjilo opterećenje tenisera i sprečile povrede opasne po karijeru.

"Mislim da bi bilo fer za naredne generacije da više igraju na površini koja manje opterećuje telo, da pokušaju da imaju dužu karijeru, da pokušaju da zdravi završe karijere...", kazao je Nadal.

Uprkos izuzetnom povratku na teren i osvajanju osme, rekordne titule na Otvorenom prvenstvu Francuske, Nadal i dalje oseća bol u kolenu.

"Od kad sam se vratio, osećaj u kolenu nije 100 odsto savršen, ali je osećaj ipak dobar. Čak i kada imam bolove, taj bol ne ograničava moje pokrete. Igram bez ograničenja", kazao je Nadal.

Španac nikada do sada nije osvojio turnir u Šangaju, a prvi protivnik na tom turniru će mu biti ili Aleksandar Dolgopolov iz Ukrajine ili Amerikanac Majkl Rasel.

Beta

Pogledajte još