APEL: Srpskim studentima povređenim u SAD hitno potrebna pomoć za lečenje

Dušan Travica je nakon saobraćajne nesreće bio u komi iz koje se noćas probudio, nakog čega je podvrgnut operaciji. Povređena mu je vilica, šest pršljenova i ruka i trenutno se nalazi na lečenju u specijalnoj bolnici u Mineapolisu. Zbog toga što mu je isteklo zdravstveno osiguranje, Dušanu je hitno potrebna finansijska pomoć oko lečenja, čije trajanje je još uvek neizvesno.

Nadlanu.com je uspeo da stupi u kontakt sa majkom jednog od povređenih studenata, Radom Šišaricom.

Po Radinim rečima, Goran Sišarica, ima nagnječenje plućnog krila, jedan slomljen i jedan oštećen kičmeni pršljen i trebalo bi za nekoliko dana da bude pušten iz bolnice u Minesoti. Goran je takođe ostao bez zdravstvenog osiguranja, pa je i visina troškova njegovog lečenja još uvek neizvesna.

“Za sada smo fokusirani na skupljanje novca za Dušana, jer je on u mnogo težem stanju i njegovi roditelji bi nekako trebalo da otputuju do njega”, kaže uznemirena Rada.

“Oni su tih dana puno radili, zbog čega nisu stigli da uplate zdravstveno osiguranje, a trebalo je i krajem meseca da se vrate za Srbiju, znam da je Goran imao čekiranu povratnu kartu za 29. oktobar”, kaže ona i dodaje da im se nesreća dogodila uveče, dok su se vraćali s posla.

Sva trojica su studenti Univerziteta u Novom Sadu i u SAD su boravili pet meseci, u okviru programa "Work and travel".


Novac za pomoć možete uplatiti preko računa:

Primalac: Anđelko Travica
Svrha uplate: dobrovoljni prilog
Dinarski račun: 355-514334674
Devizni račun: 355-3200287267-59
SWIFT-BIC code: VBUBRS22
IBAN code: RS35355000320028726759

Pogledajte još