Okretnice sa Trga Republike i Studentskog trga sele u Dunavsku

Kako piše portal 24 sata, zamisao je da se trolejbusi do nove okretnice kreću Ulicom Tadeuša Košćuška, a autobusi Francuskom. Ipak, pre toga je neophodno da se predviđena lokacija pretvori u površinu namenjenu saobraćaju.

Okretnica Studentski trg je privremeno rešenje koje je nametnuto po napuštanju okretnice u Rajićevoj ulici.

Urbanističkim planovima predviđeno je izmeštanje terminusa sa Studentskog trga i Trga republike na lokaciju u zoni Dunavske ulice preko puta GSP, kažu u Sekretarijatu za saobraćaj. Do nove okretnice autobusi i trolejbusi bi se kretali važnijim gradskim ulicama, pa neće presecati staro jezgro Dorćola.

"Trasa postojećih trolejbuskih linija bi se pružala ulicama Tadeuša Košćuška i Dunavskom do nove okretnice, odnosno Francuskom i Dunavskom za linije koje terminiraju na Trgu republike"
, objašnjavaju u sekretarijatu.

U ovom sekretarijatu naglašavaju i da zasada nije poznato da bi izmeštanje okretnica moglo uskoro da se realizuje, jer još nisu usvojeni neophodni urbanistički planovi.

"Kada se steknu svi neophodni urbanistički uslovi, sprovešćemo sva idejno saobraćajna i građevinska rešenja predviđena za navedene lokacije",
rečeno je za 24 sata u Sekretarijatu za saobraćaj.

U Urbanističkom zavodu kažu da se plan koji obuhvata novu okretnicu već godinu dana nalazi u proceduri usvajanja.

"Navedene lokacije nalaze se u okviru Plana detaljne regulacije za saobraćajnice: Dunavsku, Tadeuša Košćuška, Dubrovačke, deo Francuske i trolejbuski i autobuski terminus na Dorćolu, opština Stari grad, koji je upućen u proceduru usvajanja Skupštini grada Beograda, tj. predat nadležnom sekretarijatu u novembru 2012. godine, ali do sada nije razmatran i verifikovan na skupštini",
objašnjavaju iz Zavoda.

Izvor: 24sata

Pogledajte još