Filip Đorđević: Srbija ima dovoljno dobrih napadača

"Drago mi je što i Stefan daje golove, to je dokaz da je pogrešno mišljenje javnosti da nemamo napadače. Odgovor su njegovi i moji golovi. Trebalo bi računati, ne samo na nas dvojicu, već tu ima još kvalitetnih napadača i to je dobro za reprezentaciju", rekao je Đorđević novinarima u Staroj Pazovi.

Đorđević je ove sezone za francuski Nant postigao šest pogodaka na devet utakmica, dok je Šćepović u španskom drugoligašu Sportingu strelac osam golova na osam mečeva.

Selektor Siniša Mihajlović računaće na njih dvojicu na poziciji napadača u predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Japana i poslednjem kvalifikacionom duelu za Svetsko prvenstvo sa Makedonijom.

"Svi koji su ovde trebalo bi da daju svoj maksimum. Svako ko je ovde zaslužio je poziv i daće sve od sebe da se pobede Japan i Makedonija", rekao je Đorđević.

Fudbaler Nanta je kazao da bi Srbija trebalo da počne pripreme za sledeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Koje će početi na jesen naredne godine.

"Već bi trebalo da počnemo da se pripremamo za sledeće kvalifikacije. Dosta smo napredovali u odnosu na početak ovih i pokušaćemo da i dalje napredujemo sve više i u sledeći ciklus da uđemo mnogo bolje nego u ovaj", kazao je Đorđević.

Na utakmici sa Japanom od reprezentativnog dresa oprostiće se nekadašnji kapiten Dejan Stanković, čime će sa 103 utakmice oboriti rekord koji sada deli sa Savom Miloševićem.

"Drago nam je što će Deki oboriti rekord, on je možda i naš najbolji igrač u prethodnih 10-20 godina. Svi ćemo dati maksimum da on ode u penziju sa pobedom", rekao je Đorđević.

Srbija će se u petak od 17.30 u Novom Sadu sastati sa Japanom, dok će sa Makedonijom igrati u utorak od 20.30 u Jagodini.

Beta

Pogledajte još