Sedam bizarnih činjenica o muškom telu

I muškarci imaju G-tačku

I muškarci baš kao i žene imaju G-tačku, slažu se urolozi. Reč je o prostati koja oslobađa tečnost i štiti spermatozoide te im omogućava preživljavanje, a njenom stimulacijom muškarac može da doživi orgazam. Žlezdu veličine kestena možete stimulisati na dva načina, kroz anus ili masažom perineuma.

I oni proizvode mleko

I muškarci imaju mlečne žlezde pa mogu da proizvode mleko, ali ne dovoljno da nahrane bebu. Muška laktacija je retka, a najčešće je posledica neravnoteže hormona prolaktina zaduženog za proizvodnju mleka. Najčešći okidači koji dovode do pojave mleka su tumor na hipofizi, hormonska terapija za lečenje raka prostate, određeni lekovi za srce, kao i ekstremna glad.

Orgazmi su im kraći nego ženama

Iako muškarci lakše postižu vrhunac, kod žena orgazam traje mnogo duže. Njegov užitak traje svega šest sekundi, dok pripadnice lepšeg pola uživaju čak 23 sekunde. No muškarac može da pojača intenzitet orgazma pozama kao što su doggy style, kašika i misonarski položaj.

Imaju deblju kožu

Osim što su u proseku viši i snažniji od žena, muškarci imaju i deblju kožu nego njihove nežnije polovine. Njihova koža je za 0,2 milimetra deblja nego kod žena, pa teže puca i oštećuje se.

Brada štiti od raka kože

Brada u proseku sadrži 7000 folikula, ali može doseći i brojku od 15.000. Ona ima blagotvorna svojstva, deluje kao svojevrstan izolator i štiti od grlobolje te opekotina od sunca koje mogu da uzrokuju rak kože, a ublažava i astmu koju izazivaju čestice polena u vazduhu.

Najmanji penis dug je 3.98 centimetara

Muškarci su posebno osetljivi na veličinu svog “alata”, a američka studija sprovedena u saradnji 1660 ljudi pokazala je da dužina najmanjeg penisa u opuštenom stanju iznosi 3,98 centimetara, dok je najduži 25,98 centimetara.

Tokom života izbace 52 litra sperme

Tokom seksa muškarac u proseku izbaci pola čajne kašike sperme, a u životu ejakulira oko 52 litre. Spermatozoidi se kreću prosečnom brzinom od 45 kilometara na sat, a sperma je najkvalitetnija između februara i maja, a najslabija u septembru, potvrdile su studije.

Izvor: superman

Pogledajte još