Ružić: Bolje da novac izgubim u cilju društvenog interesa nego u kladionici

Ružić je novinarima u parlamentu rekao da, što se tiče evropskih integracija, nijedno putovanje bilo koga iz vladine Kancelarije za evropske integracije, njega ili šefice pregovaračkog tima Tanje Miščcević, nije i neće biti neutemeljeno i neće biti turističko.

On je, upitan da prokomentariše jučerašnju sednicu vlade, kad je vicepremijer Aleksandar Vučić "prozvao" članove vlade zbog služenih putovanja, rekao da je Litvanija zemlja koja predsedava EU i da su troškovi putovanja dva člana kancelarije u Litvaniju simbolični.

"Mislim da se tim pežorativnim temama ne treba baviti ako smo opredeljeni za evropske integracije. To je bila šala. Ali što se tiče smanjenja troškova i ukidanja neprimerenih turištičkih putovanja raznih nosilaca javnih funkcija, svi se slažemo oko toga da možemo odrediti prioritete"
, rekao je on.

Na pitanje kako gleda na to što njegova plata dolazi pod udar solidarnog poreza, Ružić je rekao da mu je kao levičaru i demokrati prinicip solidarnosti vrednost koju baštini i da mu to ne smeta, ako na taj način simbolicno može da pomogne društvenom interesu i izlasku zemlje iz krize.

Upitan da li zna koliko će mu plata biti smanjena, on je rekao da nije stigao da izračuna, ali da je spreman da da svoj doprinos.

Ružić je, odgovarajući na pitanja koliko će ga to pogoditi, rekao da će biti srećniji što je taj novac izgubio u cilju društvenog interesa "nego da ga je izgubio na kladionici".


Blic

Pogledajte još