Đurić: Procenjene uštede vlade nerealne

0

Uštede koje vlada očekuje da dobije setom predloženih ekonomskih mera nisu realne, ocenio je danas poslanik LDP-a Bojan Đurić, ponavljajući zahetv liberala da se o merama i njihovim dometima razgovara na sednici parlalmenta.

Đurić je novinarima u skupštini Srbije rekao da će LDP uputiti zvanični zahtev za sazivanje sednice parlamenta, navodeći da ne zna kako Vlada očekuje da dobije podršku svih političkih faktora za predložene mere kada nije spremna da se o tome razgovara u parlamentu.

Kritikujući mere, Đurić je naveo da je predložena ušteda u javnom sektoru smanjenjem plata pogrešna i da bi bilo bolje da umesto kažnjavanja vrhunskih profesora i lekara, iz javne uprave otpuste partijski kadrovi, čime bi se, kako smatra, proizvele mnogo veće uštede.

On je naveo i da se mera smanjenja subvencija predlaže samo kako bi se smanjilo nezadovoljstvo građana zbog ostalih mera.

Đurić takođe smatra da se od smnjenja subvencija ni dinar neće moći uštedeti u 2013. godini kao i da je sada potrebno da se ozbiljno udje u restrukturiranje preduzeća.

Takodje, kritikovao je i meru koja podrazumeva povećanje niže stope PDV-a sa osam na 10 odsto, smatrajući da će one imati katastrofalne ekonomske i socijalne posledice.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.