Preskupo: Paprene cene priprema za fakultet

0

Na pojedinim beogradskim fakultetima počelo je prijavljivanje srednjoškolaca za pohađanje pripremne nastave za upis 2014. godine.

Taj izdatak roditelje košta više desetina hiljada dinara, pošto se kurs na elektrotehnici plaća 60.000, a na farmaciji 54.000 dinara.

Farmaceutski fakultet organizuje pripremu iz hemije i matematike i za 80 časova iz jednog predmeta treba izdvojiti 27.000 dinara.

Nastava počinje u decembru, kursevi će se održavati subotom i nedeljom, a polaznici mogu da se odluče za pohadjanje samo jednog predmeta.

Na Elektrotehničkom fakultetu takodje je počelo prijavljivanje za pripremnu nastavu iz matematike i fizike za upis na tehničke fakultete.

Predavanja počinju u novembru i za 60 časova po predmetu plaća se 30.000 dinara. Nastava se izvodi vikednom u grupama od najviše 20 polaznika.

U okviru svakog kursa predvidjen je probni test, na kome će slušaoci moći da provere stečeno znanje. U toku kurseva polaznici dobijaju domaće zadatke i zadatke za samostalno utvrdjivanje gradiva.

Izvor: b92

Na fakultetu ističu da je cena viša, 34.000 po predmetu, ako se plaća na tri rate, do kraja godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.