Poništiti konkurs za izbor upravnika Narodnog pozorišta

Predsednik Nadzornog odbora Narodnog pozorišta Milan Mitrović rekao je na konferenciji za novinare da su članovi tog tela na današnjoj sednici ocenili i da bi upravni odbor trebalo da nastavi odlučivanje i formalno okonča prvi konkurs za izbor upravnika.

Nadzorni odbor podržao je i zahtev Upravnog odbora Narodnog pozorišta o produžetku funkcije vršioca dužnosti upravnika te kuće Dejanu Saviću, koja je istekla 4. oktobra, rekao je Mitrović.

Mitrović je objasnio da bi novi konkurs trebalo da bude poništen jer je Nadzorni odbor konstatovao da je zanemaren uslov propisan Zakonom o kulturi i Statutom nadzornog pozorišta, da kandidat za upravnika mora imati najmanje osam godina rukovodećeg iskustva.

Prema njegovim rečima, Upravni odbor mogao je da donese odluku u prvom konkursu, iako je po zakonu rok za to istekao 25. septembra, jer ne postoji nikakva odredba kojom je predviđeno eventualno sankcionisanje ili postupak u slučaju produžetka tog roka.

"Prvi konkurs treba da se završi jer je sproveden na zakonit način, a Nadzorni odbor ne prejudicira odluku koja će u toj konkursnoj proceduri biti doneta", rekao je Mitrović.

Pogledajte još