Stojanović: Glavni cilj je stabilizacija tima!

"Moramo svi da obavimo otvoren i iskren razgovor i utvrdimo u čemu je problem. Da li je to preteško rezultatsko breme, pritisak ili nešto treće. Na nama je da to ustanovimo jer je očigledno da ekipa ne prikazuje ni pola od onoga što... poseduje, može da pruži", rekao je Stojanović za sajt kluba.

Zvezda je u dosadašnjih osam kola pretrpela tri poraza i zabeležila jedan nerešen rezultat, tako da se sada nalazi na petom mestu tabele Super lige.

"Sigurno je da imamo temu za detaljnu analizu. U odnosu na ono što igrači prikazuju tokom nedelje na treninzima, na utakmici se malo toga vidi. Odigramo dobro 20 minuta, pa nas nema nigde narednih 15", rekao je Stojanović.

Slovenački trener je rekao da je najodgovorniji za rezultate, ali da ekipa na terenu mora da bude prava.

"Ne želim da upirem prstom u druge, niti da tražim alibi. Sigurno da ima dosta i mojih grešaka, sebe smatram najodgovornijim. Klub ima problema, to nije nikakva tajna, ali i pored toga, mi moramo da budemo pravi na terenu, jer je igralište jedino merilo", rekao je Stojanović.

On je kazao da se nada da će se "propusti analizirati" i da će se posle toga "podvući crta", kao i da poznaje domaći mentalitet i da mu ne predstavlja problem što se javnost često bavi njegovom navodnom smenom i mogućim naslednicima.

"Jednostavno, moram da isključim sve te kombinacije iz glave i da ne razmišljam o sebi, već da nastavim da radim pošteno i korektno", rekao je Stojanović.

Zvezda je danas otputovala na Zlatibor, gde će se spremati tokom reprezentativne pauze.

Na Zlatiboru neće biti Nejca Pečnika, koji je sa selekcijom Slovenije, Filip Kasalica i Marko Vešović su sa Crnom Gorom, dok su Luka Milunović, Predrag Rajković i Aleksandar Kovačević u mladoj reprezentaciji Srbije.

Ekipi će se naknadno priključiti povređeni Miloš Ninković i Nikola Mijailović, dok će Novak Martinović ostati u Beogradu da zaleči povredu.

"Žao mi je što reprezentativci ne putuju sa nama, ali sa ostatkom ekipe ćemo pokušati da kroz razgovor i rad utvrdimo probleme i nađemo rešenje. Objektivno, slabije od ovoga što prikazujemo u poslednjim kolima, teško da možemo", kazao je Stojanović.

Beta

Pogledajte još