Vučić: Ukinuću rotaciju i smanjiti broj službenih vozila

U intervjuu za "Nedeljnik" Vučić je rekao je da je zakazao sednicu Biroa za nacionalnu bezbednost na kojoj će "oduzeti rotaciju gotovo svima".

"U Srbiji će samo deset ljudi imati automobile s rotacijom - predsednik države i Skupštine, premijer i ono što je obavezno za vojsku i policiju. Niko više neće je imati. Sada ih 500 ima rotaciju", kazao je Vučić.

Potpredsednik Vlade je kazao će ukinuti nepotrebna službena putovanja.

"Prošli put smo na Vladi imali predlog za 43 službena putovanja, a odobrili smo pet"
, kazao je Vučić.

On je rekao da ima predlog za službena vozila koji će razmotriti s ministrom finansija Lazarom Krstićem.

"Znate šta će se ispostaviti? Da u javnoj upravi imamo više od 60.000 vozila. Kupili smo 60.000 vozila, pa da su samo po 1.000 evra, nego je najmanje po 10.000 evra, to bi bilo šest miliona. Računajte da održavanje tih vozila košta više nego samo vozilo. Ne samo da ćemo da smanjujemo broj tih vozila, nego razmišljam sa ukinemo sve to sem za hitne potrebe. Imaš dobru platu, sedi u svoje vozilo i dođi na posao", kazao je Vučić.

Govoreći o članovima Vlade, Vučić je rekao da je Lazar Krstić najmarljiviji od svih ministara koje je video i upoznao, dok ima ministara koji rade samo po dva sata dnevno.

"Imamo neke ministre - neću da vas lažem, koji rade od 9.30 do 11.30. I znaju da ja to znam. A Krstić radi od sedam ujutro, do sedam uveče", naveo je Vučić.

Izvor: Novi Magazin

Pogledajte još