Metroseksualci se šminkaju više od žena

Ispitivali smo muškarce u anketama, koje su pokazale da jači pol voli devojke u ženstvenim haljinama i manjim potpeticama. Većina momaka je naglasila da im se ne sviđaju devoje koje su previše "naglašene" ili napadne.

Ali, kako svetski džet-set diktira trend mladih, i momci su počeli da ga prate.

Nakon botoksa, maskara i hulahopki za muškarce ništa nas ne može iznenaditi.
Sada su muškarci odlučili lupiti šakom o sto (s ogledalom) i reći kako je njihovo vreme došlo.

Šminka odavno nije rezervisana samo za žene, to tvrde i pripadnici svetskog džet-seta. Od rokenrol legendi do popularnih glumaca, veliki broj muških zvezda ne može bez pudera i alajnera.

Pored velikog broja ljubitelja šminkanja naveli smo top 10 faca koji koriste šminku svakodnevno: Džoni Dep, Stiven Tajler, Ozi Ozborn, Adam Albert, Robert Smit, Merilin Menson, Džastin Timberlejk, Džastin Biber, Zak Efron, kao I Rusel Brend.

Metroseksualci nisu samo oni muškarci koji se brinu o svom izgledu i koriste nešto više od standardnog muškog higijenskog pribora (sapun, dezodorans i penu za brijanje). Iznenađujuće statistike pokazuju kako više od 60 posto muškaraca redovno koristi šminku i kozmetičke proizvode koji su namenjeni ženama.

Svaki sedmi metroseksualac od svoje partnerke "posuđuje" olovku za oči, maskaru, korektor za prikrivanje podočnjaka ili nesavršenosti na licu, kao i sredstvo za samopotamnjivanje.

Podaci ankete pokazuju kako svaki četvrti metroseksualac koristi navedene proizvode barem jednom nedeljno.

Najpopularniji kozmetički proizvodi muškaraca su farba za kosu, kreme za oči, anti-ejdž proizvodi, olovka za oči i sredstvo za samotamnjenje, a na dugačkom spisku su se takođe našli korektor, puder, lak za nokte, maskara, pa čak i ruž za usne.
Poznati dizajner Mark Džejkobs

Poznati dizajner, Mark Džejkobs je prvi napravio liniju šminke za muškarce, njegove proizvode možete naći u radnjama Sefore. Tu spadaju sjaj za usne, paleta senki, gel za obrve, tečni puder, maske, kao i sjajevi za usne sa ukusima. Džejkobsu je najdraži kozmetički proizvod korektor, za koji kaže da je veoma prijatan, jer rashlađuje kožu ispod očiju.

A koliko ovo vama zvuči normalno, prosudite sami.

Izvor: Blic

Pogledajte još