Tesla uzvraća udarac

0

Čini se da kompaniju Tesla Motors nije previše uzdrmao incident u kojem je izgoreo jedan primerak Modela S. Proizvođač električnih automobila iz Kalifornije objavio je da je broj narudžbina za novi Model X već premašio 6.000.

Jedna lasta ne čini proleće, pa tako ni jedan incident nije dovoljan da uzdrma poverenje u Tesla automobile. To pokazuje i broj rezervacija za budući SUV model koji će se naći u prodaji početkom 2014.

Zaključno sa 5. oktobrom, za kupovinu ovog vozila u SAD već se prijavilo 6.117 kupaca. Oni su položili depozit od najmanje 5.000 dolara, koliko je potrebno izdvojiti za rezervaciju osnovnog Modela X, iako cena automobila još uvek nije zvanično saopštena. Očekuje se da će ovaj model u Americi koštati približno kao i Model S, između 62.400 i 95.000 dolara (46.000-70.00 evra), ne računajući subvencije koje se odobravaju za električna vozila.

Da kupci zaista imaju poverenje u Tesla automobile, govori podatak da su mnoge rezervacije stigle od vlasnika koji već poseduju neki od modela ovog proizvođača, Roadster ili Model S. Oni bi želeli da svoja SUV vozila sa konvencionalnim pogonom zamene električnim modelom istih karakteristika.

Tesla Model X zasnovan je na izmenjenoj verziji platforme Modela S. U automobil može da se smesti 7 putnika u tri reda sedišta. Osnovna verzija Modela X opremljena je električnim motorom koji se napaja iz baterija od 60 ili 85 kWh, a snaga se prenosi na zadnje točkove. Kao opcija biće ponuđen i model sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.