U obračunu dve grupe: Ranjen mladić na severu Kosova

Jedan mladić srpske nacionalnosti ranjen je hicem iz vatrenog oružja u nogu nešto pre 15 časova u selu Sendo u opštini Zvečan na severu Kosova pošto je na njega pucao sunarodnik.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da se glavnoosumnjičeni za ovaj incident predao nakon što je policija blokirala celo područje nakon pucnjave.

Dežurni lekar u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dr Ljubomir Jakšić izjavio je da je pacijent A.D. primljen zbog teške povrede desne potkolenice, da je stabilan, primarno zbrinut na intezivnom odeljenju.

Jakšić je rekao da mladić koji je povređen, nije životno ugrožen, ali da je na zahtev porodice i roditelja, poslat na dalje lečenje u Beograd na Vojno medicinsku akademiju.

Bojić je rekao da je policijskoj stanici u Zvečanu prijavljena pucnjava u selu Sendo i da je tom prilikom jedno lice povređeno hicima iz vatrenog oružja.

"Policija je preduzela sve mere i radnje u cilju pronalaska osumnjičenih osoba jer su ista identifikovana i sve raspoložive jedinice su na terenu u cilju hapšenja tih osoba. Uviđaj i istraga su u toku, a javni tužilac je slučaj okarakterisao kao pokušaj ubistva", rekao je Bojić.

U međuvremenu glavnoosumnjičeni se predao kosovskoj policiji koja je bila blokirala selo u kojem je došlo do pucnjave a na mnogim drugim tačkama u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici postavila mobilne patrole u cilju hapšenja napadača.

Izvor: RTS

Pogledajte još