Udovičić: Stanković je pravi uzor deci i mladima!

"Stanković je legenda srpskog fudbala, čovek koji je napravio vrhunsku i časnu karijeru kakvu bi svaki sportista poželeo. Uvek je bio motor ekipe, i predstavljao Srbiju na najbolji mogući način. Srbija je ponosna što je čovek kao Dejan Stanković igrao za nas", rekao je Udovičić.

Reprezentacija Srbije igra večeras u Novom Sadu prijateljsku utakmicu protiv Japana u kojoj će se Stanković oprostiti od nacionalnog tima, a ujedno postati i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju.

"Takvi ljudi treba da budu primer svima, idoli deci i mladima, jer su svojom karijerom, na delu, pokazali i zastupali prave vrednosti kojima svi mladi treba da teže. Verujem i da će igrači danas imati još veći motiv za pobedu, kako bi se odužili Dejanu Stankoviću na svemu što je tokom svih ovih godina pružio u nacionalnom dresu", kazao je ministar.

Stanković je letos zvanično završio karijeru i rekao je da ne zna još koji su mu planovi.

"Ubeđen sam da će srpski fudbal od sada računati na Stankovića u nekom drugom kapacitetu i da će on nastaviti da pomaže srpskom sportu. Za takve ljude treba i mora da bude mesta u srpskom fudbalu i sportu generalno", rekao je Udovičić.

Ministar će u Novom Sadu bodriti Srbiju u meču protiv Japana.

Beta

Pogledajte još