Manijak iz Aleksinca devojčicu koju je podvodio upoznao na Fejsbuku

Kako saznaje “Blic”, Dragan B. je maloletnicu upoznao preko Fejsbuka. Prvo su se dopisivali, a onda i dogovorili da njihova veza “uznapreduje”.

"Devojčica potiče iz siromašne porodice u Paraćinu, koja je i korisnik usluga tamošnjeg centra za socijalni rad. Makrou očigledno nije bilo teško da joj ponudi bolji život. Pošto su se upoznali preko Fejsbuka ponudio joj je brak, nakon čega je otišla iz roditeljske kuće i preselila se u njegov dom. Onda je počeo pakao za nju jer ju je prisiljavao da pruža seksualne usluge za novac,"
kaže izvor “Blica”.

Devojčica je dobijala i batine kada bi se usprotivila. Sve vreme je bila pod ključem u kući.

Otac devojčice S. Š. prijavio je slučaj policiji koja je odmah privela Dragana B. i osumnjičila ga za krivično delo trgovine ljudima.

"Kada je policija došla po devojčicu, bila je ošišana. Sumnja se da joj je isekao kosu da bi je kaznio jer se nije pokoravala njegovim željama. Brojne povrede po glavi i telu devojčice svedoče i da ju je tukao,"
navodi naš sagovornik.

Maloletnici žrtve na internetu

- Svaka četvrta devojčica žrtva je nekog oblika seksualne zloupotrebe na internetu

- Na internetu postoji nekoliko hiljada organizacija koje pronalaze decu kako bi ih zloupotrebili i to su uglavnom legalno prijavljena preduzeća, humanitarne ili nevladine organizacije

- Postoje anonimni sajtovi iza kojih stoje kriminalističke grupe i rade potpuno ilegalno

- Trafiking i blud su najčešći uzroci zloupotrebe Napadi počinju na popularnim forumima ili čet sobama

- “Lovci” se predsavljaju kao vršnjaci

Devojčica je u pratnji policije prebačena u aleksinački Centar za socijalni rad, gde je dala izjava, posle čega je po nju došla majka. Dete je u stanju potpunog šoka zbog svega kroz šta je prošla i zato joj pomažu stručnjaci paraćinskog centra za socijalni rad.

"Preduzeli smo sve mere zaštite i podrške maloletnici i sada hožemo da je zbrinemo u hraniteljskoj porodici," pojašnjava direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljana Milenović-Stojanović.

Izvor: Branko Janačković, Blic

Pogledajte još