Partizan poražen u Novom Mestu

Posle dve pobede na startu regionalnog takmičenja, crno-beli su posle loše utakmice u Sloveniji upisali i prvi poraz u novoj sezoni.

Meč je obeležio loš šut Partizana i za dva, za tri poena i sa linije za slobodna bacanja, uz čak 17 izgubljenih lopti.

Najbolji u ekipi Partizana bio je Žofre Lovernj sa 13 poena, dok su Bogdan Bogdanović i Terens Kinsi ubacili po 12 poena. U pobedničkoj ekipi najviše se istakao Edo Murić sa 17 poena.

Partizan je utakmicu otvorio poenima Lovernja, ali to su bili jedini poeni crno-belih u prvih četiri minuta. Nakon toga razigrao se Murić, koji je vezao sedam poena, da bi posle koša Jake Kloburača Krka povela sa 9:2.

Seriju od 9:0 slovenačke ekipe prekunuli su Bogdanović i Lovernj, ali šampion Srbije do kraja prve deonice nije uspeo i da preokrene rezultat, pa se na prvi odmor otišlo rezultatom 16:12.

U drugoj četvrtini izabranici Duška Vujoševića su zaigrali agresivnije u odbrani, pa su posle poena Dejena Muslija i Terensa Kinsija uspeli i da povedu sa 17:16.

U uvodnim minutuma te deonice obe ekipe su igrale veoma loše, bilo je dosta izgubljenih lopti, promašaja i grešaka. U samoj završnici, posle poena kapitena Dragana Milosavljevića Partizan poveo sa 25:24 što je bio i rezultat nakon druge četvrtine.

Ekipa Aleksandra Džikića je serijom od 11:0 na početku treće deonice došla do dvocifrene prednosti (35:25). Crno-beli su prve poene postigli posle četiri minuta igre i to pošto je Musli bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Posle tog poena centra Partizana usledila je serija beogradskog tima od 7:0, pa je zahvaljujući poenima Muslija, Bogdanovića i Gagića rezultat smanjen na 35:31.

Do kraja četvrtine Krka je održavala prednost od nekoliko poena, pa se u poslednji deo meča ušlo rezultatom 42:36 za slovenačku ekipu.

Crno-beli su sa greškama nastavili i u poslednjoj četvrtini, pa je Krka ponovo stekla prednost od 10 poena.

Partizan je u samoj završnici uspeo da smanji prednost Krke na pet poena, ali je to sve što je uspeo da uradi aktuelni šampion Jadranske lige.

Posle promašaja sa linije za slobodna bacanja i lošeg šuta za tri poena crno-belih, Krka je na kraju zabeležila pobedu od 60:52, što je druga pobeda te ekipe od početka sezone.

Beta

Pogledajte još