Dosije: Starleta

Sve je to tuđe ili dobijeno na poklon, razume se, jer izuzev ratarsko-povrtlarskih poslova koje je obavljala kako bi preživela i prehranila se, ona zapravo nema niti jedan jedini dan radnog staža. Istini za volju, i sada se obavljaju ratarski poslovi, doduše nad njom i njenim telesnim šupljinama, ali to je sve mala cena spram slave, glamura, VIP-a i tri obroka dnevno.

Pubertet je odradio svoje, pa je ružno pače koje su dečaci zaobilazili gore nego srpski političari poligraf, preko noći postalo meta za koju se lepe muški pogledi i prsti Kada je prvi put otišla iz sela da se prijavi na konkurs za snimanje reklame, gazda lokalne mesare video je u njoj veliku priliku i potencijal. Naravno da činjenica što je glupa k'o ćuskija i zna jedva da se potpiše štampanom ćirilicom nije uticala na njegovu odluku da je baš ona ta koja će nositi ogrlicu od ćevapa i krmenadli oko vrata dok se bude smeškala i izgovarala rečenicu: "Ovaj ćevap je veći od drugih!" To koliki je ćevap, morala je da se uveri pre nego što je dobila priliku da snima reklamu.

Ubrzo će se buduća starleta nagledati još mnogo ćevapa što postaje potpuno normalna stvar, jer od reklame za lokalnu mesaru do polivanja šampanjcem na Ibici se ne dolazi preko noći. Vremenom će odnos prema ćevapima postati krajnje poslovan - on se jednostavno mora sažvakati kakav god da je čije god da je proizvodnje ako to vodi nekom višem cilju. Jebiga, takav je posao, ni ja ga ne volim. Činjenica da cela njena porodica ne komunicira sa njom od kada su slike njenog golog dupeta i dekoltea počele da se pojavljuju u javnosti češće nego kadrovi DS-a kod Olje Bećković nju ne pogađa, jer ona je sada iznad njih.

Ali biološki sat polako otkucava i pojavljuju se mlađe, lepše, gluplje i sa manje morala koje će je zameniti. Šminka više ne prekriva bore, grudi se polaku spuštaju, celulit se pojavljuje na zadnjici i struku, a primetila je i da je njen dečko sve manje bije. "Izgleda da sada voli drugu. Ni da me ošamari, ni da mi zabrani da izađem iz kuće... A kako me je nekada s ljubavlju vezivao za radijator i šišao na ćelavo, pa sam to promovisala kao novi trend."

I kada su sve nade potonule, niotkuda stiže poziv da se slika za CKM i preko noći se sve menja. Pod svoje je uzima "elita" - političari, sportisti, oni pravi kriminalci i njihovi potomci (zovemo ih još i "tajkuni" odnosno "uspešni ili kontraverzni biznismeni") Ona bi da je neko ženi ali zna se za šta ona služi i zna se da se nigde neće zadržati dugo. Međutim, nema vremena da razmišlja o tome jer kreću gostovanja na televiziji, sve je više snimanja i raznih foto-sešna, a i ćevapa je znatno manje nego pre i znatno su boljeg kvaliteta barem što se mirisa tiče.

Kao kruna njene karijere stiže poziv da učestvuje u rijalitiju "Farma" na Pink televiziji. Sva srećna što će dobijati 5000 evra nedeljno, ona pristaje, ulazi na "Farmu" i pet dana kasnije zatiče sebe u gumenim čizmama kako okopava krompir na poljani pored štale u kojoj će to veče spavati jer ju je krajišnik Goci (iz benda Žare i Goci) koji je u svojstvu VIP-a kao i ona pozvan na "Farmu", izabrao za slugu te nedelje.

Onda zastane, zamisli se na sekund i krenu joj suze kao nikad do tada. Sedi u blatu u pink plišanoj trenerci i gumenim čizmama i plače kao malo dete pola sata. Iz blata u gumenim čizmama krenula da bi završila u blatu u gumenim čizmama.

Naravno, to niko ne zna. Sutra naslov u medijima "Starleta previše fina!" uz objašnjenje u tekstu kako se ona, eto, rasplakala jer nije navikla na taj život u blatu, teške fizičke poslove, okopavanja krompira i tako to jer je ona ipak VIP.

I dođe joj sada da povrati sve ćevape i vrati se u svoje selo, okopava krompir i loži vatru u "Smederevcu" dok joj krče creva. Ali sada je kasno.

Jebiga.

Pogledajte još