Vranje: Kamion se survao u provaliju, poginula 3 rudara, 12 povređeno

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Vranja, koja se dogodila na lokalnom putu Kriva Feja-Bosilegrad, tri rudara su poginula, a 12 je povređeno, javlja dopisnik RTS-a.

U Zdravstvenom centru u Vranju zbrinuto je 12 povređenih radnika, koji nisu životno ugroženi, rekao je načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Ljubiša Stojiljković.

Skoro svi radnici imaju povrede glave, kao i prelome rebara, skočnog zgloba, potkolenice, ruke, naveo je Stojiljković i dodao da se njihovo zdravstveno stanje još uvek ispituje, ali da nisu životno ugroženi.

Prema njegovim rečima, jedan od povređenih, sa povredom vratnog pršljena, prevezen je na Neurohirurgiju u Nišu.

Najverovatniji uzrok nesreće je kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja, kaže Stojiljković.

Povređeni radnici su do Vranja prevezeni vozilima Hitne pomoći i privatnim kolima, dok je dvojicu radnika sa najtežim povredama prevezao sanitet rudnika.

Nesreća se dogodila na ulazu u selo Kriva Feja jutros je u 7.20 časova, kada se kamion koji je prevozio radnike rudnika "Grot" survao u provaliju, rečeno je RTS-u u policiji u Vranju.

U kamionu, koji je preuređen kao autobus za prevoženje rudara, u trenutku nesreće nalazilo 15 do 20 rudara koji su se vraćali posle noćne smene.

Rukovodilac sektora bezbednosti i zdravlja u rudniku "Grot" Marija Denković rekla je da su na licu mesta bile sve službe rudnika 'Grot' i da su se sanitetsko vozilo i terenska vozila rudnika uključila u pružanje pomoći.

"Iz Vranja je stiglo jedno sanitetsko vozilo, tako da su svi povređeni odmah prebačeni u Vranje", rekla je Denković.

Kriva Feja, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi rudnik olova i cinka "Grot", nalazi se na oko 40 kilometara od Vranja.

Uviđaj je u toku.

Izvor: RTS

Pogledajte još