Đoković: Del Potro je zaslužio titulu kao i ja

"Čestitam Del Potru na sjajnoj igri i njegovom timu na pripremi. Huan je bio bolji igrač na terenu danas i zaslužio je ovaj trofej isto kao i ja. Želim mu sve najbolje", rekao je Đoković polse meča.

Đoković je danas sa 2:1 u setovima 6:1, 3:6, 7:6 pobedo Del Potra u finalu Šangaja i tako došao do 15. titule na Masters turnirima.

Srpski teniser je rekao da mu je publika pružala sjajnu podršku, kao i da je organizacija turnira u Šangaju "najbolja".

"Hvala mom timu što su bili uz mene i što su se žrtvovali za mene. Ne mislim samo na ovom turniru, već što su sve svoje zapostavili da bi živeli moj san. Cenim svaki trenutak sa vama. Publika je bila sjajna, dopunjavala me i učinila ovaj turnir posebnim", rekao je Đoković.

Finalista turnira u Šangaju Huan Martin del Potro kazao je da je Đoković pružio "odličnu igru".

"Izuzetno težak i dobar meč. Teško je pobediti Đokovića, čak i kada je podloga dobra za mene. Ponosan sam na njega, jer su on i njegov tim imali jako dobru godinu", rekao je Del Potro.

"Publika je ovde odlična, pomogla mi je da se posle izgubljenog prvog seta vratim u meč. Nadam se da ću i sledeće godine doći ovde i da ću podići pobednički trofej, kao i da ću uspeti da pobedim Rafaela Nadala i Đokovića", dodao je Del Potro.

Beta

Pogledajte još