Devojka ometena u razvoju žrtva surovog maltretiranja vršnjaka preko SMS poruka

Činilo se da se dobro uklopila i da lepo napreduje, sve dok pre osam meseci nepozanta grupa vršnjaka nije počela da je bombarduje izuzetno zlonamernim SMS porukama, u kojima ismevaju njeno stanje, vređaju je, prete joj silovanjem i ubistvom i govore joj da se ubije.

Poruke stižu sa lažnih brojeva generisanih internet aplikacijama, tako da počinioci još uvek nisu otkriveni, mada je policija Plana jednog od svojih detektiva angažovala samo na ovom slučaju.

Zlonamerni “drugovi” idu čak i dotle da se u porukama hvale da nikad neće biti otkriveni i da “nas ima mnogo, jer smo mi grupa i udruženje onih koji te ne vole”. Što se ostalih poruka tiče, one idu od uvreda i ismevanja njenog stanja, pa sve do eksplicitnih i vrlo ozbiljnih pretnji.

(old_image)

“Zašto si i dalje tu? Jasno je da te niko ne voli. Imaš samo prijatelje sa specijalnim potrebama. Ružna si i namaš ukusa. Iskreno, odeća ti je odvratna”; kaže se u jednoj od poruka, koja bi mogla da se okarakteriše još i kao najbezazlenija.

U drugoj se, pak kaže da bi “Ši prosto trebalo da dobije jedan od onih njenih je..... napada i umre”, pri čemu se aludira na napade koje devojka zbog svoje povrede povremeno ima i koji zaista mogu da joj ugroze život, dok se u mnogima ova devojka naziva ”ružnom nakazom”; “retardom”, “retardiranom droljom” i slično.

U jednoj od najmorbidnijih stoji: “Ši je tako dosadna, ali je slatka, i voleo bih nešto više nego da je samo poljubim, voleo bih da je silujem, a onda ubijem. To bi konačno obezbedilo da nastane zauvek”.

(old_image)

Zabrinuta za ćerkinu bezbednost, majka Šuhenove Keli Ridel počela je da je dovodi i odvodi iz škole i da sedi sa njom na pauzi za ručak za vreme nastave. Više puta joj je menjala broj mobilnog telefona, a pokušala je i da blokira lažne brojeve s kojih se poruke šalju, ali uzalud. Ona smatra da je za poruke kriva grupa dece iz Šiine škole, i veoma je frustrirana čitavom situacijom.

U nastojanju da ćerki obezbedi pomoć i podršku, Ridelova je na Fejsbuku formirala grupu “Imwithshea” (ja sam uz Ši), na kojoj govori o svojoj situaciji i širi svest o zlostavljanju u školama. Grupa ima 19.000 pratialca, a Šiina priča je dirnula u živac i mnoge druge širom SAD i pokrenula pravu lavinu podrške na Tviteru.

Đaci škole koju pohađa i građani mesta u kome živi utrkuju se da je podrže, ali sve dok se vinovnici ne otkriju i pretnje ne prestanu, devojka i njena majka ne mogu da budu mirne.

“Ona je tako slatka, i zaista nije ni malo kriva za svoje stanje.... To stvarno mora da prestane”, istakla je Šiina majka.

Izvor: Blic

Pogledajte još