Tajna večne mladosti je u sirovoj hrani?

Život po spartanskom režimu ishrane u kome preovlađuju orašasti plodovi, semenje, sirovo voće i povrće ne zvuči naročito privlačno ali Suzan Rejnolds kaže da je ono ključ njenog mladalačkog izgleda: "Često me mešaju sa 16-godišnjakinjama", objašnjava ona.

Suzan je poslednji put jela kuvano pre sedam godina. Ona jede na desetine porcija povrća dnevno a smislila je i nekoliko recepata, kao na primer, hladnu supu od spanaća, sa mnogo biljaka što čini ovaj obrok zanimljivijim.

U svojim studentskim danima, Suzan je "tamanila" sve iz Mek Donaldsa, kinesku brzu hranu, sendviče i mnogo vodke. Sve se promenilo kada se u 21. godini zainteresovala za jogu tokom šestomesečnog proputovanja po Indiji.

Kada se vratila kući, odlučila je da postane vegetarijanka i instruktor joge a potom se okrenula i sirovoj hrani.

"Otišla sam da pojedem nešto u restoranu sirove hrane u Edinburgu. Vlasnici su mi ispričali ponešto o procesu pripremanja hrane pa sam otišla kući, detaljno se obavestila i rešila da probam. Kako sam se osećala posle samo nekoliko dana, ne mogu ni da opišem. Kuvan obrok od tada nisam probala a ima sedam godina"
objašnjava Suzan.

Kako sama navodi, dobre strane su fenomenalno stanje duha - pozitivan stav, energija, sjaj, emotivni balans i sreća. Svoje otkriće i stil života, Suzan je pretvorila u biznis - "Twist and Sprout" koji nudi zdrav ulazak u celu priču sirove hrane.

Ubedila je čak i svog dečka i roditelje da probaju sa ovim režimom ishrane.

Izvor: b92

Pogledajte još