SNS: Formiraćemo sami vlast u Vrbasu

Vučić se zahvalio građanima Vrbasa koji su prepoznali političku volju naprednjaka da se izbore sa problemima u društvu.

"Pre samo četiri godine u Vrbasu smo osvojili svega 13 odsto glasova, a danas imam priliku da se zahvalim građanima koji su nam utrostručili podršku i sa 40 odsto glasova poverili nam vođenje opštine. Ovo je peta opština u Vojvodini gde smo dobili ubedljivu podršku građana i otvara se pitanje legitimiteta vlasti u pokrajini"
, istakao je Vučić.

On je iskoristio priliku da čestita i socijalistima koji su, prema preliminarnim rezultatima u štabu SNS, osvojili 26 odsto glasova.

Treća je, rekli su u štabu SNS, Demokratska stranka koja je dobila 18 odsto glasova, dok su Grupa građana "Svi zajedno", SRS, LDP-LSV, DSS- Asocijacija mladih i Grupa građana "Dveri" ostali ispod cenzusa.

Slične rezultate objavili su i u izbornom štabu SPS-a gde je predsednik pokrajinskog odbora Dušan Bajatović izrazio očekivanja o postizbornoj koaliciji sa izbornim pobednicima.

Inače, prema prvim preliminarnim rezultatima šanse da još neko osim koalicija okupljenih oko SNS i SPS, kao i DS uđe u novi saziv vrbaske skupštine nema.

Na osnovu tri četvrtine obrađenih biračkih mesta, ostalih pet lista kandidata osvojilo je oko 2 do 4 odsto podrške birača, a 2,5 odsto je nevažećih listića.

Dačić: Koalicija oko SPS osvojila za trećinu bolji rezultat

Premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić čestitao je SPS-u u Vrbasu izvanredan rezultat na današnjim lokalnim izborima, kao i građanima koji veruju u ispravnost politike koju vodi SPS.
"Naša koalicija je osvojila za trećinu bolji rezultat, nego na prošlim izborima i još jednom potvrdila da je druga po snazi politička grupacija u Srbiji", rekao je Dačić.

Blic

Pogledajte još