KM: Snažna eksplozija u severnom delu nanela veliku štetu

Kako Beta saznaje, bomba je eksplodirala u stanu Nebojše Marića (49) iz Kosovske Mitrovice, radnika Uprave prihoda, a motiv za sada nije poznat.

Tanjug javlja da je eksplozivna naprava bila je postavljena na prozoru stana koji se nalazi u prizemlju jedne od zgrada u centru severnog dela Kosovske Mitrovice. Kako navodi ova agencija, vlasnik stana je Srbin koji je u trenutku eksplozije bio sa svojom suprugom u stanu i na sreću su ostali nepovređeni.

Eksplozija je prouzrokovala veliku materijalnu štetu i na Hotelu “BB” koji se nalazi bukvalno pored zgrade ispred kojeje došlo do eksplozije a oštećeno je i jedno vozilo koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

Na obližnjem motelu polomljena su stakla, a uplašenim stanarima pomoć su pružili i lekari Hitne pomoć.

Eksplozija je bila veoma jaka i probudila je mnoge mitrovčane ovoga jutra.

Na licu mesta odmah su izašli pripadnici kosovske policije koji su osigurali mesto eksplozije, a nešto kasnije na lice mesta stigli su policajci Euleksa i vojnici Kfora.

Policija se zvanično još nije oglasila u vezi sa najnovijim incidentom koji se dogodio u Kosovskoj Mitrovici i eventualnim motivima za ovaj napad.

Direktorka administratvine Kancelarije kosovske vlade u Mitrovici Adrijana Hodžić najoštrije je osudila incident koji se rano jutros dogodio u tom gradu.

Hodžić je u saopštenju navela da su taj i slični incidenti upereni protiv mira i stabilnosti svih građana Kosovske Mitrovice.

"Sreća je što u incidentu nije bilo povređenih. Kosovska policija i Euleks moraju preduzeti sve mere kako bi se takvi incidenti u budućnosti ne bi ponavljali. Mora se preventivno delovati kako bi osigurali živote i imovinu građna Mitrovice"
, navela je Hodžić, koja je i kandidat za gradonačenika Mitrovice na predstojećim lokalnim izborima koji se održavaju 3. novembra.

Izvor: B92

Pogledajte još