Putin: Oružje prodajemo samo legalno

Putin je, na sastanku komisije za odbrambeno-tehničku saradnju, istakao da su mnogi sukobi širom sveta mogli da se izbegnu da su svi proizvođači oružja sledili primer Rusije, javio je Itar-Tas s.

"Ruski zakon dozvoljava dostavljanje oružja drugim zemljama strogo u okviru njihovih legalnih režima. Rusija sklapa takve ugovore samo sa legitimnim vlastima i samo za odbranu i suverenitet tih zemalja", rekao je ruski predsednik na sastanku komisije za odbrambeno-tehničku saradnju.

Ruski predsednik je, istovremeno, naglasio da Rusija uvek detaljno analizira trenutnu situaciju u svakom regionu, javio je Itar-Tas s. "Naše osnovno stanovište je da dostavljanje oružja ilegalnim formacijama podriva osnove bezbednosti u svakoj zemlji, u svakom regionu sveta, i u svetu uopšte", istakao je Putin.

Od početka rata u Siriji u martu 2011. godine, Rusija je više puta naglašavala da dostavlja oružje sirijskom režimu u skladu sa ranije potpisanim ugovorima, kritikujući Zapad jer šalje oružje sirijkim pobunjenicima među kojima, kako tvrdi, ima terorističkih grupa.

Izvor: b92

Pogledajte još