Mačka zaglavljena u odvodnoj cevi, spašena posle devet sati (VIDEO)

U prvi mah svi su mislili da je to zvuk koji dopire sa televizije ili radija, ali mjaukanje se zapravo čulo iz zida pored obližnje knjižare kada je crna mačka pronašla otvor u zidu u koji se uvukla i zatim upala u cev za odvod. Kako nije bilo izlaza, počela je panično da mjauče.

Elejn Dal volontera u organizaciji koja vodi brigu o mačkama prva je pokušala da namami životinju da izađe napolje. Njena koleginica Ivet pokušala je da imitira mjaukanje, ali nije vredelo. Zatim je stigla policija Los Anđelesa i obezbedila mesto sa trakom za zločine.

Svi su mislili da mačetu treba samo malo prostora i vremena da se probije.

Četiri sata kasnije, dan se pretvorio u noć, a mače ni da se pojavi. Zatim su se osnivači nekoliko udruženja za zaštitu životinja složili da je najbolje da pozovu specijalni tim za spasavanje životinja iz Los Anđelesa.

Armando, vođa spasilačkog tima, uspeo da utvrdi da je mače oko petnaest metara ušlo u cev, a konstatovano je i da nije ostalo zaglavljeno u toj poziciji.

Jednostavno je bilo previše uplašeno ili stidljivo da siđe. Posle raznih neuspelih pokušaja da izvuku mačku napolje, negde oko ponoći, neko je otvorio pakovanje hrane za mačke i stavio ga na otvor cevi.

To je bilo dovoljno da mačka sklizne niz cev, pravo u ruke volontera koji su je čekali.

Posle devet sati iskušenja, crno mače koje su odmah nazvali Armando, bilo je mršavo i puno vaški, ali inače zdravo.

Izvor: Blic

Pogledajte još