"Technotise - Edit i ja" na Exitu

Najbolji film po izboru publike festivala Cinema City, "Technotise - Edit i ja", autora Alekse Gajića, biće prikazan na Exitu, u nedelju 12. jula u 21.30 na stejdžu "Cinema cafe del Danube" na Petrovaradinskoj tvrđavi. Prvi srpski dugometražni animirani film oduševio je publiku festivala Cinema City, gde je tri projekcije pogledalo više od 7 000 ljudi (na slici), a Aleksa Gajić osvojio je priznanje za poseban doprinos razvoju srpske kinematografije.

Svi koji budu želeli da pogledaju film na festivalu Exit potrebno je da zbog ograničenog broja mesta preuzmu ulaznice na info pultu festivala na stejdžu "Crossroad". Ulaznice za projekciju su besplatne i deliće se tokom sva četiri dana festivala, a kapacitet sedišta bioskopa na otvorenom na stejdžu "Cinema cafe del Danube" je 400 mesta.

Specijalna projekcija filma na festivalu Exit, deo je kampanje i promocije filma "Technotise – Edit i ja" Alekse Gajića, koju Exit organizuje kako bi podržao ovog izuzetno talentovanog umetnika, i kako bi pružili mogućnost mladim ljudima da upoznaju njegov rad. To će biti i jedinstvena prilika posetiocima festivala da pogledaju "Technotise – Edit i ja" pre njegovog dolaska na redovne bioskopske repertoare u septembru.

"Technotise – Edit i ja" rađen je u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, produkt je četiri vrste animacije (klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne) a uzor filma bile su japanske anime. Glasove animiranim junacima pozajmljuju Petar Kralj, Seka Sabljić, Srđan Todorović, Sanda Knežević, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko i Nebojša Glogovac, a izuzetnu muziku za film uradili su Boris Furduj i Slobodan Štrumberger.


Priča prati Edit, prosečnu devojku, koja živi i studira u Beogradu 2074. godine. Volonterski radi u istraživačkom centru, gde neguje Abela, autističnog matematičkog genija, koji, nakon otkrića formule koja objedinjuje sve energije na Zemlji, potpuno prekida komunikaciju sa svetom oko sebe. Usled problema na fakultetu, Edit ugrađuje čip sumnjivog porekla kako bi povećala svoje intelektualne kapacitete. Kada sticajem okolnosti vidi grafikon misteriozne formule, njen čip postaje svestan samog sebe, i počinje da se razvija, prvo mentalno, a potom i fizički, u Editinu paralelnu ličnost - Edija... Edit i Edi shvataju da će iz svega moći da izađe samo jedan pobednik...

Pogledajte još