Nikad nije bio srećniji: Napustio civilizaciju i živi kao hobit (VIDEO)

Danas živi u kućici ispod pašnjaka u Oregonu koja pomalo liči na staništa hobita, ali tvrdi kako nikada nije bio srećniji.

"Kada iz života izbacite materijalno i spremni ste da živite sa manje, u stvari ste dobili više", rekao je Prajs za NBC.

Prajs je pre 20 godina radio kao fotoreporter i izdržavao svoju suprugu i dvoje dece, ali se sve promenilo 1974. kad je, tada 33-godišnji Prajs, pročitao knjigu "Payne Hollow" Harlana Habarda koja promoviše odbacivanje savremenog i prihvatanje primitivnog načina života. Odlučio je da napusti porodicu i civilizaciju.

Od tada je promenio nekoliko mesta, od kolibe, preko šatora, pa sve do rupe u kojoj trenutno živi. Međutim, zadovoljan je ovim hobitskim načinom života i tvrdi da ima sve što mu je potrebno. Ima struju, mesto za spavanje, ali i moderne igračke kao što su Ajped i MekBuk Er.

Izdržava se povremenim poslovima i objavljivanjem magazina "Moonlight Chronicles", a napisao je i knjigu "My Tiny House". Godišnje zaradi blizu 5.000 dolara, a to mu je, tvrdi on, i više nego dovoljno za najosnovnije životne potrebe i povremeni odlazak na Havaje gde provodi zime.

"Ne verujem u kuće i hipoteke. Zašto bi neko pri zdravoj pameti proveo život plaćajući kuću u kojoj jedva da provodi vreme jer neprestano radi?"
, zaključuje Prajs.

Izvor: index

Pogledajte još