Vučić ljut na Dačića, odbio da dođe na sednicu Vlade

Prema našim informacijama, Vučić je ljut na Dačića jer je uveren da su lider SPS i njegovi najbliži saradnici iz policije pojedinim medijima dostavili informaciju da je Zvonko Veselinović navodno pretio ljudima u Vrbasu, gde su u nedelju održani izbori.

"Oni koji poznaju potpredsednika Vučića odavno ga nisu videli tako ljutog i iznerviranog kao u ponedeljak ujutru. Najviše ga je pogodilo to što su, kako veruje, ljudi iz policije i SPS namerno podmetnuli informaciju o navodnom odlasku Veselinovića u Vrbas da prebija građane samo da bi umanjili značaj pobede SNS na lokalnim izborima u ovom gradu gde su naprednjaci osvojili više od 40 odsto glasova. Koliko je bio iznerviran, možda najbolje govori podatak da se zbog toga nije pojavio na sednici Vlade"
, navodi naš sagovornik.

Marjana Maraš, SPS:
Ne pamtim kada je predizborna kampanja u Vrbasu imala više tenzija i neprimereniju borbu za glas podrške. Birači najbolje znaju koliko je fer ili nefer bila izborna trka. Čudi me ipak da nijedan od brojnih slučajeva nije Opštinskoj Izbornoj komisiji prijavljen tokom izbornog dana.

Za razliku od Vučića, svi ministri SNS bili su na jučerašnjom, jubilarnoj stotoj sednici Vlade, ali niko od njih nije želeo da govori o incidentu u zgradi Vlade. Slično je bilo i sa ministrima iz redova SPS. Jedino je ministar prosvete Tomislav Jovanović potvrdio za “Blic” da Vučić nije bio na sednici Vlade.

"Pošto je bilo primetno da na sednici nema potpredsednika Vučića, neko od kolega je pitao premijera Ivicu Dačića zašto nema prvog potpredsednika. Premijer je samo rekao da je “Vučić opravdano odsutan”", rekao je Jovanović.

Ministri su na ovoj sednici razmatrali uredbe o energetski zaštićenom kupcu i o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013.

Bojan Pajtić, DS:
Izbori u Vrbasu protekli su u atmosferi nasilja i prebijanja naših aktivista, hapšenja Gorana Ješića, koji se usudio da kaže da u mleku ima aflatoksina. Glasovi su kupovani po ceni od pet do 8.000 dinara i u DS znamo ljude koji su takve slučajeve prijavili.

Kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović, zbog koga je izbila svađa u Vladi, uhapšen je u decembru 2011. On je zajedno sa svojim bratom posle nekoliko meseci potrage priveden na Kopaoniku zbog trgovine oružjem, a onda je optužen da je oštetio banku jer nije platio 32 kamiona koja je uzeo na lizing.

Međutim, zbog nedostatka dokaza sud se proglasio nenadležnim, a Veselinović je pušten na slobodu 25. decembra 2012, uz sudsku zabranu da napušta Beograd. S druge strane, Euleks i Kfor krivili su Veselinovića za napade na vojnike na severu Kosova, organizovanje barikada, ali i za paljenje graničnog prelaza Jarinje.

Blic

Pogledajte još