Beograd: U tri saobraćajna udesa povređene četiri osobe

Dve osobe su povređene u udesu koji se dogodio oko 21.55 časova u Bulevaru mira, zjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Žena stara 34 godine, vozač, zadobila je povrede glave i grudnog koša, a muškarac star oko 30 godina razderotinu glave, rekla je Macura i dodala da su oboje prevezeni u Urgentni centar.

Muškarac star oko 40 godina je u udesu oko 19.50 časova u Radničkoj ulici na Čukarici zadobio razderotinu glave, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je Macura.

Saobraćajni udes se dogodio i oko 23 časa u Ulici Braće Jerkovića, a muškarac star 59 godina je zadobio razderotinu obrve i prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 105 intervencija od kojih 17 na javnim mestima, precizirala je Macura i dodala da su pomoć najčešće tražili astmatičari, srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom.

Macura je savetovala da se zbog vremenskih prilika pričuvaju svi hronični bolesnici, jer su mogući promena raspoloženja i bolovi u mišićima i zglobovima.

Portparol Hitne pomoći je savetovala da je potrebno čuvati se od respiratornih virusnih infekcija, nositi adekvatnu odeću i obuću i kišobran.

Izvor: Blic

Pogledajte još